Μεταλλαγμένα πουλόβερ…από μεταλλαγμένα τρόφιμα

Το ένα μετά το άλλο τα πράγματα γύρω μας μεταλλάσσονται – εκεί όπου βάζει το «χεράκι» της η γενετική μηχανική. Το νέο επίτευγμα είναι η δημιουργία από Κινέζους επιστήμονες μεταλλαγμένων κατσικών που παράγουν περισσότερο μαλλί κασμίρ.
Οι ερευνητές του Κολλεγίου Ζωικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου A & F (NWAFU) στη Γιανγκλίνγκ, με επικεφαλής τον Γιουλίν Τσεν, οι οποίοι εκτρέφουν τις γενετικά τροποποιημένες κατσίκες με μαλλί κασμίρ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με το New Scientist.

e-cover

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη νέα τεχνική ακριβούς γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR για να μπλοκάρουν ένα γονίδιο, το FGF5, που εμποδίζει τις τρίχες να μεγαλώσουν περισσότερο.

poulover_2_1

Το ίδιο γονίδιο «φρενάρει» την ανάπτυξη των τριχών σε πολλά ζώα και στους ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι που έχουν μετάλλαξη στο εν λόγω γονίδιο, εμφανίζουν τριχομεγαλία, π.χ. στα βλέφαρά τους.
Με τη «διαγραφή» του συγκεκριμένου γονιδίου από το DNA, οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν κατσίκες, οι οποίες παράγουν κατά το ένα τρίτο περισσότερο κασμίρ από ό,τι οι κανονικές κατσίκες.

sleevesΤι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου….

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!