3 φράσεις που μπορούν να επιφέρουν μέχρι και χωρισμό

erotikes-sxesis-2

Σύμφωνα με την οικογενειακή θεραπεύτρια Mitch Temple, συγγραφέας του «Ανακύκλωση στο Γάμο».υπάρχουν κάποιες φράσεις και συμπεριφορές που είναι άκρως καταστροφικές και μπορούν να επιφέρουν μέχρι και χωρισμό και δη στην αρχή που ανακαλύπτουμε τον απέναντί μας.

Ακόμα κι αν κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της, τα επιτυχημένα ζευγάρια έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται τα χτυπήματα και μπορούν να διατηρήσουν την ερωτική τους ζωή.

Ο νέος μας σύντροφος είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί. Περνάμε το χρόνο μας μαζί του, είναι ο καλύτερος εραστής που είχαμε ποτέ και οι σεξουαλικές μας επιδόσεις ξεπερνούν τις πιο τρελές μας προσδοκίες. Όλα δείχνουν, ότι -επιτέλους- βρήκαμε αυτό που ψάχναμε μια ζωή και είμαστε σίγουρες πως θα κρατήσει για πάντα. Όλα αυτά, στην αρχή. Μετά από έξι μήνες, οι απόψεις μας αναθεωρούνται. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι επιστήμονες: το αχαλίνωτο πάθος έχει ημερομηνία λήξης, η οποία με στατιστική ακρίβεια δεν ξεπερνά τους έξι μήνες. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να δώσουμε χρόνο στη σχέση να εξελιχθεί!

Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να διατηρήσουμε την ερωτική επιθυμία μετά το διάστημα των έξι μηνών θα πρέπει στη σχέση μας να υπάρχουν τα τρία βασικά της στοιχεία: το πάθος, η οικειότητα και η δέσμευση.

sex4
Μια σχέση μπορεί να τελειώσει άδοξα εξαιτίας ενός καυγά.Ωστόσο, ελάχιστοι άνθρωποι επικεντρώνονται στον παράγοντα “λέξη” και στο κατά πόσο μπορεί να οδηγήσει τους συντρόφους σε έκρηξη. Οι λέξεις έχουν δύναμη! Και χτυπούν δυνατά εκεί που πονάμε περισσότερο, ιδιαίτερα δε αν τις ξεστομίζουμε σε λάθος timing ή σε υπό ψυχολογικές συνθήκες που βρισκόμαστε σε ένταση. Φράσεις και λέξεις σαν κι αυτές είναι πολύ οδυνηρές και φέρνουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Όλα τα προβλήματα σχέσης απορρέουν από την κακή επικοινωνία, σύμφωνα με την Elaine Fantle Shimberg, συγγραφέα του best seller Οικογενειακές Συμφωνίες».

1.“Είμαι αυτό που βλέπεις, όπως με γνώρισες”

Το λέμε κυρίως όταν προσπαθούμε να καλύψουμε λάθη ή συμπεριφορές που δεν είναι και τόσο αποδεκτές. Ωστόσο, μια τέτοια απάντηση είναι αρκετά εγωιστική και υποδηλώνει άρνηση στους συμβιβασμούς και την κατανόηση.

problima9
2.“Δεν έχω μάθει έτσι”
Η παραπάνω φράση δίνει το μήνυμα της σύγκρισης και μειώνει το δέκτη. Στην ουσία, ο δέκτης ακούει το εξής: “Δεν είσαι σαν την/τον πρώην μου”. Μην αναφέρεσαι στο παρελθόν γιατί κάνεις λιγότερο ξεκάθαρο το παρόν και το μέλλον σου με το συνομιλητή σου, ενώ δείχνεις πως κάτι σου λείπει.

18796678_shutterstock_193795703.limghandler
3.“Δεν περνάω καλά στην ερωτική μας ζωή”
Αν το πεις σε έναν άντρα, τότε σίγουρα του ρίχνεις τον εγωισμό και την αυτοπεποίθηση. Θέματα λεπτά όπως η σεξουαλική ζωή πρέπει να λύνονται υπό συνθήκες συζήτησης και όχι με ύφος κριτικής.

zeugari-taksidi
Καλό είναι να θυμάσαι τα εξής:
Υπάρχει πάντα κάποια αλήθεια πίσω από το «απλά αστειευόμουν».
Γνώση πίσω από το «δεν ξέρω».
Συναίσθημα πίσω από το «δεν με νοιάζει»
Και πόνος πίσω από το «εγώ είμαι εντάξει».
Γι αυτό δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πως αισθάνονται οι άνθρωποι, ειδικά αυτοί για τους οποίους νοιάζεσαι περισσότερο.
Και θυμήσου, η σιωπή είναι συχνά η πιο δυνατή κραυγή.
Μερικές φορές αυτό που χρειάζεται περισσότερο ένα άτομο, είναι ένα χέρι για να κρατηθεί και μια καρδιά να τον καταλάβει.
Και προπαντός; Ένας άνθρωπος να του πει «μη φοβάσαι εγώ είμαι εδώ»!!!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!