3 λάθη που κάνουμε κατά την προετοιμασία & τα μακαρόνια λασπώνουν

Τι απλούστερο από το να ετοιμαστεί μια μακαρονάδα στα γρήγορα. Εύκολο φαγητό με εκατοντάδες παραλλαγές αρέσει ανά τον πλανήτη σε μικρούς και μεγάλους. Με τη σαλτσούλα τους, το τυράκι τους, τον κιμά τους… όπως και να μαγειρευτούν είναι υπέροχα.  Γιατί όμως κάποιες από τις φορές που τα μαγειρεύουμε λασπώνουν;  Τι κάνουμε λάθος;

Δεν αλατίζουμε το νερό που βράζει: Οι σεφ λένε πως το νερό στο οποίο θα βράσετε τα ζυμαρικά σας πρέπει να είναι όσο αλατισμένη είναι και η θάλασσα. Μπορεί να ακούγεται λίγο ακραίο αυτό αλλά το νερό των ζυμαρικών χρειάζεται παραπάνω αλάτι από ένα κουταλάκι του γλυκού. Τα ζυμαρικά δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνετε στο νερό. Ο λόγος που το ρίχνετε είναι για να μην κολλάνε μεταξύ τους όσο μαγειρεύονται.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό πριν καν βράσει:  Όταν πεινάμε μας δίνει την αίσθηση το νερό πως κάνει εκατό ώρες να βράσει. Δεν είναι, όμως, αυτή δικαιολογία για να πετάτε τα μακαρόνια σας στο νερό όποτε θέλετε. Όταν αυτά πέφτουν μέσα σε νερό που δεν είναι αρκετά ζεστό, γίνονται κολλώδη και άνοστα.

Δεν ανακατεύετε τα μακαρόνια σας: Το ανακάτεμα είναι πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να γίνεται συχνά. Κάντε το πρώτο με το που θα ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό και περιστασιακά όσο βράζονται. Αυτό θα τα εμποδίσει να κολλήσουν μεταξύ τους.

Ρίχνετε κρύο νερό μετά το μαγείρεμα: Ένα από τα λάθη που κάνει κάθε νοικοκυρά που βιάζεται είναι να ρίχνει κρύο νερό στα μακαρόνια μετά το βράσιμο. Αυτό που κάνετε ρίχνοντάς τους νερό είναι πως ξεπλένετε το άμυλο από αυτά και δεν βοηθάτε την σάλτσα να κολλήσει πάνω τους. Επίσης διώχνετε κάποια από τα υπέροχα αρώματα των ζυμαρικών σας.

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!