Προσοχή: 4+1 Επικίνδυνα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε με άδειο στομάχι

adeio-stomaxi

Τι πρέπει να κάνουμε αν έχουμε ευαίσθητο στομάχι; Πώς θα αποφύγουμε καούρες και δυσπεψία;

4+1 Επικίνδυνα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με άδειο στομάχι.

Η ασπιρίνη,

η παρακεταμόλη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) δεν μπορούν να ληφθούν με άδειο στομάχι. Όχι μόνο μειώνει την αποτελεσματικότητά τους, αλλά προκαλεί και σοβαρά προβλήματα υγείας (όπως η γαστρική αιμορραγία). Αν δεν έχετε γάλα, μπορείτε να πάρετε το φάρμακο με άφθονο νερό.

Ο καφές

χωρίς καφεΐνη διεγείρει την παραγωγή οξέος που μπορεί να προκαλέσει καούρα και άλλα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, εάν τον καταναλώσετε με άδειο στομάχι. Η παράλειψη του πρωινού ακόμη και μετά τον καφέ μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σεροτονίνης και κακή διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας.

-Η τσίχλα,

καταστρέφει την επένδυση του άδειου στομάχου. Η υπεραιμία με την τσίχλα μπορεί να οδηγήσει σε γαστρίτιδα. Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα προτιμούν τα πρόχειρα φαγητά (πατάτες, καραμέλες) και όχι τα φρούτα και τα λαχανικά. Αποφύγετε να μασήσετε τσίχλα για περισσότερο από 10 λεπτά, ακόμα και σε γεμάτο στομάχι.

Ο Χυμός εσπεριδοειδών,

περιέχει όξινες και σκληρές φυτικές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή ερεθίζουν το άδειο στομάχι σας, γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους έχουν γαστρίτιδα ή κινδυνεύουν να την αναπτύξουν.

Να πάτε για ύπνο νηστικοί

διότι η πείνα και τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε και να προκληθεί επιφανειακός ύπνος και πρόωρη αφύπνιση.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει το επίπεδο των ορμονών της πείνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τρώμε περισσότερο την επόμενη μέρα αφού παραλείπουμε το δείπνο.

Σύμφωνα με τον ειδικό, όταν κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε προηγουμένως δειπνήσει, είναι πολύ πιο πιθανό να «παραστρατήσουμε» αργότερα και όσο περισσότερο περιμένουμε να πεινάσουμε, τόσο πιο πολύ πέφτουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα, να καταναλώνουμε οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά μας τη δεδομένη στιγμή, χωρίς να υπολογίζουμε τη θρεπτική και θερμιδική του αξία.

Αν αυτό συμβεί τα ξημερώματα, τότε ο μεταβολισμός χάνει την ισορροπία του.

Δείτε ακόμη:

Εσύ, ξέρεις τι σημαίνει πραγματική αγάπη; Οι «10 θυσίες» που απαιτούνται!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>