Το γνωρίζεις; 3 λόγοι που επενδύουμε σε ακατάλληλες σχέσεις!

fwtografia

Το κοινωνικό status και η πίεση της οικογένειας να βρούμε σύντροφο και να «νοικοκυρευτούμε»κάνει μια μεγάλη μερίδα κοινού να αγχώνεται και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις.  

Έτσι, βρίσκουμε τον πρώτο τυχόντα ή τυχούσα  και επενδύουμε σ΄αυτούς  εναποθέτοντας όλες μας τις προσδοκίες.

Αν δεν έχουμε πάρει ποτέ το θάρρος να αναλογιστούμε, να αφουγκραστούμε, να παρατηρήσουμε και να αποδεχθούμε τον εαυτό μας, ώστε να συμφιλιωθούμε και να συζήσουμε αρμονικά μαζί του, χωρίς άλλους ανθρώπους γύρω μας, για να μας αποσπούν συνεχώς την προσοχή, θα νιώθουμε μόνοι μας.

Ο σύντροφός σου αξίζει την εκτίμησή σου και όσο μένεις μαζί του επειδή ανησυχείς μήπως δεν βρεις κάποιον άλλον, δεν τον εκτιμάς.

3 είναι λόγοι που μάς οδηγούν στο να επενδύουμε σε ακατάλληλες σχέσεις.

-Ο φόβος της μοναξιάς:

Αυτή η φοβία είναι μια μεγάλη παγίδα, από μόνη της. Στόχος του ανθρώπου που έχει βαθιά μέσα του την ανάγκη να μην περάσει τη ζωή του μόνος είναι να βρει ένα σύντροφο ανεξαρτήτως αν πληρεί τις προϋποθέσεις για μια όμορφη συντροφική ζωή.

Έτσι δεν εξετάζονται η ποιότητα, οι αξίες αλλά και ο πραγματικός χαρακτήρας του υποψηφίου συντρόφου. Το να χαμηλώνουμε τόσο πολύ τον πήχη των προσδοκιών και αναγκών μας μάς κάνει δυστυχισμένους και μακροπρόθεσμα και πιο μόνους.

Δε θέλουμε να μάς κουτσομπολεύουν ή και να μάς λυπούνται:

Επιπλέον η κοινωνία μας επιβραβεύει τη δέσμευση, το γάμο και τις κοινές δραστηριότητες μ’ ένα σύντροφο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πανάκια.

Όταν ήμαστε μόνοι έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσουμε δυνατές και αληθινές φιλικές σχέσεις, ν’ ασχοληθούμε με δραστηριότητες που αγαπάμε, να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που δε θα εξαρτάται από την έγκριση του μελλοντικού μας συντρόφου.

Όταν συνηθίζουμε σε μια δυσλειτουργική σχέση:

Για να μειωθεί η ένταση του ψυχικού πόνου, συχνά απορρίπτουμε τα συναισθήματά μας. Δεν είναι ασυνήθιστο να αποκοβόμαστε τόσο από τα συναισθήματά μας, ώστε δεν τα αναγνωρίζουμε καν.

 

 

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>