Πώς να δημιουργήσεις το δικό σου άλμπουμ αναμνήσεων!

alboum

Παλαιότερα οι γονείς μας έχαναν τα πρώτα μας βήματα γιατί δεν είχαν πρόχειρη κάμερα ή φωτογραφική μηχανή για να το καταγράψουν.

Εσύ όμως με τα έξυπνα κινητά δεν έχεις καμία δικαιολογία, αντιθέτως έχεις την τύχη να μπορείς να αποτυπώνεις το πρώτο γέλιο, το πρώτο «μαμά» και «μπαμπά», το πρώτο του βήμα!

Πώς θα δημιουργήσεις το δικό σου άλμπουμ αναμνήσεων;

Ακόμα και αν οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο καλές, τα προγράμματα στον υπολογιστή σου θα σε βοηθήσουν να τις επεξεργαστείς ως προς την ανάλυση, το χρώμα και το μέγεθος και ό τι άλλο θέλεις.

Αρκετά βοηθητική και εύχρηστη θα σου φανεί η οργάνωση και η ταξινόμηση των φωτογραφιών, ώστε να μπορέσεις μελλοντικά να τις αξιοποιήσεις χρονικά ή θεματικά και να ξεχωρίσεις εκείνες που θέλεις να αξιοποιήσεις. Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις κολάζ, βίντεο και άλμπουμ, τα οποία θα αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο την ανάπτυξη του μικρού σου.

Ένα καλό tip για μια τέτοια οργανωτική διαδικασία είναι το να αποθηκεύεις και να επεξεργάζεσαι το υλικό με κάποια σταθερή συχνότητα, ώστε να μη βαρεθείς να το κάνεις όταν μαζευτούν πολλές και να έχεις στο μυαλό σου πώς θέλεις να τις διαχωρίσεις. Για παράδειγμα, η ταξινόμηση ανά μήνα είναι βολική και μπορεί να γίνει είτε ημερολογιακά, είτε με την ηλικία του παιδιού.

Όπως διαβάσμε στο dearmom.gr μια ακόμη υπέροχη δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία, είναι η εγγραφή φωνής και βίντεο και μάλιστα από το κινητό σου.

Έτσι θα μπορείς να έχεις τη φωνή και την εικόνα του παιδιού σου και τα όμορφα λογάκια που θα λέει μεγαλώνοντας και θα μπορείς να ανατρέχεις σε αυτά όποτε εσύ επιθυμείς.

Επίσης, πέρα από τα ψηφιακά μέσα και τις τεχνολογικές δυνατότητες, η δική σου ματιά σ’ όλα αυτά είναι κάτι που θα ήταν όμορφο να μείνει αναλλοίωτο μέσα στα χρόνια.

Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από κάποιο ημερολόγιο, είτε με μολύβι είτε με πληκτρολόγιο, και να αποκαλύπτει το πώς εξελίσσεται η ζωή μέσα από τα δικά σου μάτια. Θα είναι κάτι μαγικό, όταν θα μπορείς να το διαβάσεις μετά από χρόνια.

Ωραία όλα αυτά, όμως μη ξεχνάς ότι θέλουν την προσοχή τους. Αποθήκευση, οργάνωση και φυσικά back up για να σιγουρευτείς ότι θα είναι μαζί σου για πάντα ακόμα και αν αλλάξεις σπίτι, υπολογιστή, κινητό.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>