Υποφέρετε από αϋπνία; Πάρτε τον σκύλο σας στο κρεβάτι!

skylos-sto-krevati

Οι  ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Ύπνου της Mayo Clinic σε έρευνά τους που διαβάσαμε στη Daily Mail, αναφέρουν πως αν πάσχει κάποιος από αϋπνία θα κοιμηθεί σαν πουλάκι αν πάρει το σκύλο του μαζί στο κρεβάτι του.

Η παρουσία του κατοικίδιου δρα  καταλυτικά στη ψυχολογία μας δεδομένου πως μάς χαλαρώνει και μάς δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Επιπλέον βοηθά τους μοναχικούς ανθρώπους να νιώσουν λιγότερο μόνοι.

Αυτό διαπίστωσε η  ερευνήτρια Dr Lois Krahn, σε  μελέτη που συμμετείχαν 40 υγιείς ενήλικες, των οποίων η ποιότητα του ύπνου αξιολογήθηκε για διάστημα άνω των πέντε μηνών, έχοντας παρέα το αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Τόσο οι εθελοντές όσο και τα σκυλιά τους φορούσαν ειδικούς αισθητήρες, ώστε οι ερευνητές να μπορούν να παρακολουθούν τις συνήθειες ύπνου τους για επτά νύχτες.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι ο ύπνος με τα σκυλιά βοήθησε μερικούς ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα, ανεξάρτητα από τη ράτσα του σκύλου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια, η σχέση των ανθρώπων με τα κατοικίδιά τους έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, γιατί πολλοί άνθρωποι κοιμούνται με τα κατοικίδιά τους στο κρεβάτι τους.

“Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι μακριά από τα κατοικίδια ζώα τους για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Έτσι θέλουν να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο που περνάνε μαζί τους, όταν είναι στο σπίτι.

Η… φιλοξενία πάνω στο κρεβάτι τη νύχτα είναι ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό” κατέληξε η Dr Krahn.

 

Comments

comments