Αυτοκόλλητα πλακάκια για να δώσετε στιλ στο χώρο σας

asa

Θέλετε άμεση αλλαγή στο χώρο σας χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη;; Δεν είναι άπιαστο όνειρο γιατί γίνεται με ελάχιστα χρήματα. Η λύση της ανακαίνισης βρίσκεται στα  αυτοκόλλητα πλακάκια μεξικανικού ύφους για να δώσετε στιλ στο χώρο σας και να σάς επαινέσουν για το καλό σας γούστο.

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση και την αισθητική επίπλων μέχρι και τοίχων.

Τοποθετείστε τα αυτοκόλλητα πλακάκια πάνω στα δικά σας πλακίδια ή σε άλλες λείες επιφάνειες και ζωντανέψτε το χώρο χωρίς καμία πραγματική εργασία ή δέσμευση.

Ένα προϊόν σχεδιασμένο για να ανανεώσει τα παλιά πλακάκια της κουζίνας σας ή τα παλιά πλακάκια του μπάνιου.

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια από αυτοκόλλητο βινυλίου, καθαρίζονται και είναι μια τέλεια επιλογή για ανανέωση!

Πολύ της μόδας είναι τα πολύχρωμα πλακάκια του Μεξικό που είναι χαρούμενα και δίνουν ένα ιδιαίτερο ύφος όπου τοποθετηθούν.


Το πιο χαρακτηριστικό στοιχειό του μεξικάνικου ύφους είναι η χρωματική παλέτα.

Τα κυρίαρχα χρώματα είναι θερμά και έντονα όπως το μπλε λουλακί, το μπλε του κοβαλτίου, το έντονο πορτοκαλί, το δασώδες πράσινο, το κόκκινο της σκουριάς.

Οι μεγάλες επιφάνειες χρωματίζονται με γήινες αποχρώσεις στους τόνους της ώχρας, του καφέ και του πηλού.

Η έντονη και ευδιάκριτη αντίθεση στα χρώματα είναι το μυστικό της μεξικάνικης παλέτας.

Μπροστά από τις μεγάλες επιφάνειες ξεπροβάλλουν λαμπερά χρώματα όπως το φωτεινό κίτρινο, το φλογερό κόκκινο, οι πορφυρές αποχρώσεις της δύσης και του ηλίου.

Αν θέλετε να κατανοήσετε την τολμηρή χρήση των χρωμάτων στην μεξικάνικη κουλτούρα, δεν έχετε παρά να μελετήσετε τους πίνακες της μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo ή τα χρώματα των μεξικανικών υφασμάτων, κεραμικών, κλπ.


Σίγουρα έχεις δει και τα υπέροχα πολύχρωμα πλακάκια του Μεξικό που ουσιαστικά είναι ζωγραφική διακόσμηση σε κεραμικά αντικείμενα και ονομάζεται Talavera και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Η τεχνοτροπία βασίζεται πάνω στην τεχνική Majolica που έφεραν στο Μεξικό οι Ισπανοί κατακτητές.

Η παραγωγή αναπτύχθηκε στην περιοχή Puebla, εξαιτίας αφενός της διαθεσιμότητας μεγάλης ποσότητας και καλής ποιότητας πηλού και αφετέρου εξαιτίας της κατασκευής νέων κτιρίων εκκλησιών και μοναστηριών που χρησιμοποιούσαν κεραμικά πλακάκια.

 

Η βιοτεχνία πλακιδίων, έφτασε στο αποκορύφωμα της παραγωγής της, στα μέσα του 17ου αιώνα, οδηγώντας την περιοχή σε μεγάλη ακμή και κάνοντας τους ειδικούς να ονομάζουν την περίοδο 1650-1750 ως το χρυσό αιώνα της κεραμικής Talavera.

Η παραδοσιακή αυτή τέχνη ονομάζεται Talavera Poblana.

Comments

comments