Κέικ με κοτόπουλο και Φιλαδέλφεια

keik

Μια φανταστική συνταγή για ένα αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε που θα σας ξετρελάνει. Αποτελεί πλήρες γεύμα, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και σας υπόσχομαι πως θα φαγωθεί στο λεπτό.  Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά  και κοστίζει πολύ λίγα χρήματα.  Με μια πράσινη σαλάτα δίπλα το προσφέρετε στα παιδιά χωρίς τύψεις. Επίσης, μπορείτε να το προσφέρετε σαν σνακ ή να το απολαύσετε με τις φίλες σας μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι.

Κοτόπουλο: Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (μετά το ασπράδι του αβγού και το γάλα), το κοτόπουλο είναι μία από τις καλύτερες τροφές. Με χαμηλή εμπορική τιμή, αλλά υψηλή διατροφική αξία, είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες παγκοσμίως και μαγειρεύεται ποικιλοτρόπως.
Τυρί Φιλαδέλφεια: Αυτό το τυρί είναι γνωστό για την χρήση του στη παρασκευή του τσιζκέικ, προωθείται και ως άλειμμα σε σάντουιτς αλλά και στη μαγειρική. Δεν θεωρείται τυρί αλλά τυροκομικό προϊόν. Παράγεται από γάλα, κρέμα γάλακτος, πρωτεΐνη ορού και σταθεροποιητές. Έχει σχετικά λίγες θερμίδες για τυρί αλλά υψηλή ποσότητα λίπους, μικρή ποσότητα πρωτεΐνης αλλά και ασβεστίου. Το Philadelphia Light έχει 36% λιγότερες θερμίδες και λίγο περισσότερη πρωτεΐνη αλλά και αυτό είναι φτωχό διατροφικά και αρκετά υψηλό σε λιπαρά, το 66% των θερμίδων προέρχεται από το λίπος (στη συσκευασία για το λάιτ αναγράφει 12% λιπαρά-αυτό όμως αναφέρεται στο βάρος όχι στις θερμίδες που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει). Έχει τα ίδια συστατικά με το κανονικό αλλά λιγότερη κρέμα γάλακτος.

Υλικά
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο η ελαιόλαδα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
200 γρ Φιλαδέλφεια
2 φλιτζάνια κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια μικρά
3 αβγά χτυπημένα
Αλάτι-πιπέρι
1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Παρασκευή
Τα ανακατεύεις όλα καλά σε ένα μεγάλο μπολ και γεμίζεις μια μακρόστενη φόρμα που από πριν θα την έχεις λαδώσει καλά! Ψήνεις στους 180 μέχρι να ροδίσει!
Είναι πεντανόστιμο και αν δεν σου αρέσει το πράσο μπορείς να βάλεις στη θέση του πιπεριές χρωματιστές.

 

 

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>