Πότε η διαφορά ηλικίας αποτελεί πρόβλημα για ένα ζευγάρι!

sxeseis_diafora_hlikias

Είτε είναι η γυναίκα μεγαλύτερη από τον άνδρα είτε ο άνδρας από τη γυναίκα μπορούν τα χρόνια που τους χωρίζουν να αποτελέσουν πρόβλημα στη σχέση τους;

Η διαφορά ηλικίας τις περισσότερες φορές δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται, καθώς όταν υπάρχει έρωτας και αληθινή αγάπη οι διαφορές γεφυρώνονται.

Παρόλα αυτά αυτό το το ζήτημα απασχολεί πολύ όλους τους ανθρώπους που συνάπτουν σχέση με ηλικιακή διαφορά.

Πότε είναι πρόβλημα η διαφορά ηλικίας;

Η απάντηση έρχεται μέσα από κάποια ζητήματα που πρέπει να αναλογιστείς, όπως:

 Έχετε κοινά ενδιαφέροντα

Τα κοινά ενδιαφέροντα είναι σίγουρα ένα θέμα συζήτησης για το πρώτο ραντεβού. Όταν όμως πρόκειται για μια σχέση με μεγάλη ηλικιακή διαφορά, τότε είναι πολύ πιο σημαντικό ζήτημα. Το να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και επιλογές σε οτιδήποτε, ακόμα και στον τρόπο που σας αρέσει να διασκεδάζετε είναι πολύ σημαντικό. Διαφορετικά μπορεί να γεννηθούν πολλά προβλήματα από τη συνεχόμενη γκρίνια και την αίσθηση του ανικανοποίητου σε μια σχέση.

Έχετε το ίδιο πλάνο σχέσης

Αν η παρέα του ενός συντρόφου αποτελείται μόνο από παντρεμένα ζευγάρια και του άλλου από ελεύθερους τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το πλάνο του συντρόφου σας. Αν είναι μεγαλύτερος και προγραμματίζει να παντρευτεί σύντομα, αλλά εσύ είσαι ακόμα πολύ μακριά από αυτό, τότε αυτή η σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί θα πνιγείς.

Σας υποστηρίζουν οικογένεια και φίλοι

Στις σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας συνήθως οι γονείς ή ακόμα και οι φίλοι μπορεί να είναι πολύ αρνητικοί και να μην δέχονται αυτή τη σχέση. Σίγουρα αυτός δεν είναι λόγος να μην προχωρήσετε γιατί η δική σας άποψη έχει τον πρώτο λόγο, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μια στρεσογόνος διαδικασία το να έρχεσαι σε συνεχή αντιπαράθεση με δικούς σου ανθρώπους. Έχεις την υπομονή και αντοχή να ανταπεξέλθεις από όλο αυτό;

Θέλετε να κάνετε οικογένεια

Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα εκτός από τον γάμο είναι και η επιθυμία ή όχι απόκτησης παιδιών. Φυσικά δεν είναι το ίδιο το να αποκτάς παιδί στα 20 και τα 40 ή τα 50. Το να είσαι σε κοντινή ηλικία με τον σύντροφό σου σημαίνει πως πάνω-κάτω έχετε τις ίδιες απόψεις και την ίδια αντιμετώπιση για τη ζωή. Ακόμα και αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί με έναν μεγαλύτερο ή μικρότερο άντρα η αντιμετώπιση απέναντι στο παιδί θα είναι σίγουρα διαφορετική και μπορεί να θέλετε να δώσετε άλλη διαπαιδαγώγηση.

Το κάθε φύλο αντιλαμβάνεται τα χρόνια που περνάνε διαφορετικά. Ο άντρας μεγαλώνοντας αναζητά το στιλ του και την οικονομική ασφάλεια.

Η γυναίκα θέλει απλώς να μην μεγαλώσει. Για τον άντρα, τα γηρατειά είναι σε 20 χρόνια από τώρα, για την γυναίκα αύριο το πρωί.

Φυσικά, οι τσακωμοί, οι εντάσεις ακόμη και οι χωρισμοί δεν μπορούν να λείπουν από το τοπίο αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε… Αυτά δεν συμβαίνουν σε όλες τις σχέσεις;

Διαβάστε επίσης:

Σχέση από απόσταση: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>