“Έμεινα έγκυος στα 20 από επιλογή γιατί ήθελα να χαρώ νέα τη μητρότητα”

Η εγκυμοσύνη, προέκυψε από επιλογή. Εγώ και ο φίλος μου αγαπούσαμε πολύ τα παιδιά και πιστεύαμε πως όσο ποιο νέος γίνεις γονιός έχεις δυνάμεις να το παλέψεις.

Ο σκοπός είναι η επιλογή σου να είναι ώριμη και να έχεις διάθεση να στερηθείς πράγματα τουλάχιστον την πρώτη περίοδο για να χαρείς τη μητρότητα και την πατρότητα  όταν τα κουράγια σου είναι στο πικ τους.

Μητέρα δε σε κάνει ούτε η σκέψη ούτε το τεστ εγκυμοσύνης. Μητέρα σε κάνει η απόφαση να θυσιάσεις τον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες προκειμένου να φέρεις ένα υγιές και ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο.

Και κάπου εδώ, αρχίζει η ιστορία μου.

Με το σύντροφό μου αποφασίσαμε εφόσον και οι οικογένειές μας ήταν σύμφωνες να παντρευτούμε  και να έρθει το παιδάκι μας στον κόσμο όπως εμείς το είχαμε ονειρευτεί.

Άλλωστε μας είχαν πει πως θα έχουμε την αμέριστη βοήθειά τους τόσο σε πρακτικά ζητήματα όσο και από άποψη ψυχολογικής υποστήριξης.

Βλέπετε και οι δύο ήμασταν αριστούχοι φοιτητές στη νομική Αθηνών.

Τα μυαλά μας δεν ήταν στα κάγκελα. Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε στόχους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν ήμασταν και δε συνεχίζουμε να είμαστε νέοι άνθρωποι με δίψα για ζωή και νεανικές τρέλες.

Όλα όμως με μέτρο και με γνώμονα τις ευθύνες και τις αποφάσεις που φορτωθήκαμε.

Παντρευτήκαμε όταν ήμουν 6 μηνών έγκυος. Η εγκυμοσύνη κύλισε αβίαστα και μας έφερε ακόμη πιο κοντά με τον άντρα μου και τις οικογένειές μας.

Η οικογένεια μας στήριξε και ο αρχικός φόβος έκανε φτερά. Όταν ήρθε το μωράκι μας στον κόσμο ήταν η μέρα που το πρωί έδινα μάθημα στη σχολή. Το ίδιο βράδυ γέννησα ( 18 μέρες νωρίτερα από το φυσιολογικό).

Η εμπειρία της γέννας αν και με δύσκολο τοκετό υπέροχη. Οι γονείς μας έφεραν  πιπίλες, μπιμπερό,πάνες , ρουχαλάκια και αρκούδους.

Το αγοράκι μας ήρθε στον κόσμο και φώτισε τη ζωή μας. ‘Εδωσε χαρά στους γονείς μας και στους φίλους μας.

Όλες αυτές οι στιγμές μου προκάλεσαν δέος και απέραντη συγκίνηση.

Ο μικρός είναι σήμερα 2 ετών. Ο μπαμπάς του είναι βράχος δίπλα μας και μας στηρίζει πολύ.

Με τη βοήθεια της μητέρας μου και μιας κοπέλας όλα πάνε  υπέροχα.

Συνεχίζουμε  τις σπουδές μας, κάνουμε όσες δραστηριότητες μας ευχαριστούν και παράλληλα ζούμε το θαύμα της ζωής τώρα που και εμείς είμαστε νέοι και μπορούμε να χαρούμε και να τα ζήσουμε μέσα από μια παιδική και αγνή ματιά.

Δείτε ακόμη μία πολύ γλυκιά ιστορία:

«Ο πρώτος μου έρωτας: Ύστερα από 13 χρόνια συνάντησα τυχαία την πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη!»

Comments

comments