“Δεν ξέρω πώς να πω στον άντρα που γνώρισα ότι είμαι άνεργη!”

Diabasma

Με λένε Πόπη και είμαι 45 ετών. Δούλευα σε μια ναυτιλιακή εταιρία για πολλά χρόνια με καλό μισθό και με θέση υψηλής ευθύνης. Έτσι ο κύκλος μου με είχε ενταγμένη στις καλές νύφες.

Καλή δουλειά, κοινωνικά επιτυχημένη, με 3 γλώσσες, ωραίο σπίτι και εντυπωσιακή εμφάνιση. Τώρα πια είμαι άνεργη και δεν το ξέρει κανείς. Πώς να το πω; Θα με λυπούνται όλοι. Πάνω στη μέση ηλικία χωρίς δουλειά;

Η ξεφτίλα…. Άνεργη, άνεργη, άνεργη. Ένα μηδενικό, μια άχρηστη και ανίκανη γυναίκα. Κάθε άντρας θέλει μια γυναίκα που θα θαυμάζει. Όχι μια που λυπάται τον εαυτό της.

Τι και αν κοπίασα να σπουδάσω και να εργαστώ ώστε να κτίσω ένα καλό όνομα γύρω από το άτομό μου… Όλα χωρίς καμία αξία!

Αναγκάζομαι και κρύβομαι από όλους. Για να νομίζουν πως είμαι στην εταιρία.  Κλειστά παράθυρα στο σπίτι, δεν απαντώ στα τηλέφωνα  στην υποτιθέμενη ώρα εργασίας και το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε άλλο ιδιωτικό γκαράζ με το μήνα.

Αναγκαστικά τρώω από τα έτοιμα και από την αποζημίωσή μου. Αλλά παρόλο που ψάχνω για δουλειά όλες μου οι προσπάθειες είναι άκαρπες.

Είμαι πολύ μεγάλη, με πολλά προσόντα και ακόμη και σε δουλειές με θέσεις υψηλών απαιτήσεων και γνώσεων είμαι για πέταμα.

Όλοι ξέρουν  πως επειδή δουλεύω τρελές ώρες και έχω και πολλά ταξίδια επαγγελματικά είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να έχω ενεργή προσωπική ζωή.

Οι κάθε είδους σχέσεις μου, μέχρι πρότινος, ήταν αρκετά επιφανειακές και με γρήγορο τέλος.

Τα Χριστούγεννα που μάς πέρασαν έκανε μια μακρινή εξαδέλφη ένα πάρτι. Εκεί υπήρχαν επιτυχημένοι άντρες και γυναίκες και αρκετοί το είδαν ως ευκαιρία να κάνουν κοινωνικές γνωριμίες ίσως και σχέσεις.

Στη συγκέντρωση, αυτή, γνώρισα και εγώ έναν ενδιαφέρον άντρα. Καλοβαλμένος, με εξαιρετικές περγαμηνές. Η χαρά κάθε μάνας που αναζητά καλό σύζυγο για την κόρη της.

Με σύστησαν ως επιτυχημένη και καλή επαγγελματία. Πώς να πω σε ένα άντρα που μου αρέσει και που βγαίνω μαζί του κάποιους μήνες πως είμαι χωρίς δουλειά;

Φοβάμαι πως θα πάψει να με εκτιμά ως ένα συνολικό πακέτο. Μη ξεχνάτε πως σε αυτές τις ηλικίες όλοι μας βλέπουμε τους γύρω μας  ως καλό περιτύλιγμα και όχι μόνο με τα μάτια της ψυχής.

Η ζωή μάς κάνει να γινόμαστε πιο ρεαλιστές και να αναζητούμε συντρόφους τακτοποιημένους και το κατά δύναμιν επιτυχημένους.

Ντρέπομαι γι’ αυτό που μου συμβαίνει. Δεν είμαι ο τύπος της γυναίκας που κτίζει πάνω στο ψέμα και η όλη κατάσταση με κάνει να αισθάνομαι ιδιαιτέρως άσχημα.

Δείτε ακόμη

«Ο άντρας μου είναι τσιγκούνης και ζούμε μέσα στη μιζέρια και στην κακομοιριά»

Comments

comments