Επιτέλους στη Γαλλία απαγορεύτηκε να πετούν τα σούπερ μάρκετ απούλητα τρόφιμα!

Με επιχειρήματα όπως το ότι τα ανεπιθύμητα και τα απούλητα τα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να δίνονται σε όσους έχουν ανάγκη, η γαλλική Γερουσία ψήφισε ομόφωνα νόμο, ο οποίος απαγορεύει στα γαλλικά σούπερ μάρκετ να πετούν απούλητα τα τρόφιμα. Ο εν λόγω νόμος αφορά και θα εφαρμοστεί σε κάθε σούπερ μάρκετ επιφάνειας 400 τετραγωνικών μέτρων ή μεγαλύτερο. Εάν οι συγκεκριμένες εταιρείες αψηφούν και δεν εφαρμόσουν κατά γράμμα το νόμο, θα τιμωρούνται με πρόστιμα έως και 3750 ευρώ.

11111
O Jacques Bailet από ένα δίκτυο των τραπεζών Τροφίμων, τη Banques alimentaires, λέει σχετικά: “Το πιο σημαντικό απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι, καθώς τα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωμένα να υπογράψουν την παραπάνω συμφωνία, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την ποιότητα και την ποικιλία των τροφίμων που παίρνουμε και να διανέμουμε! Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, από την άποψη της διατροφικής ισορροπίας, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα έλλειμμα σε κρέας, φρούτα και λαχανικά. Αλλά ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα το αντιμετωπίσουμε!”
Μήπως κάτι αντίστοιχο να γίνει και στην πατρίδα μας; Υπάρχουν τόσοι συμπολίτες μας που χρήζουν βοηθείας. Εισηγούμεθα να γίνει αντίστοιχη ενέργεια ευθείς αμέσως. Με το κλείσιμο για το κοινό θα ήταν πολύ βοηθητικό να περνούσαν οικογένειες που έχουν ανάγκη και να εισπράττουν σακούλες με προϊόντα προς κατανάλωση.

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!