‘Έρευνα: Το αμοιβαίο μασάζ βοηθά την ερωτική μας ζωή & την συναισθηματική μας ευεξία

Είναι ευρέως γνωστό ότι ένα καλό μασάζ παρέχει μία πληθώρα θετικών επιδράσεων στην υγεία ενός ανθρώπου. Τόσο τη συναισθηματική, όσο και τη σωματική.

Είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος, που βελτιώνει την ερωτική μας ζωή. Το μασάζ, μάς φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό μας, συμβάλλοντας στην αίσθηση της αμοιβαίας οικειότητας.

Δρα όπως τα προκαταρκτικά, μειώνει την ένταση μάς συγκεντρώνει και βέβαια μάς προετοιμάζει ψυχικά και σωματικά για ότι θα επακολουθήσει.

Επίσης, ανακουφίζει από τις ημικρανίες, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στη πλάτη, μειώνοντας κατά 36% την ανάγκη για παυσίπονα.

Με το μασάζ τα ζευγάρια ενστικτωδώς αφήνονται και αποβάλλουν τις σκέψεις τους. Συνεπώς, στρέφουν την προσοχή τους στην απόλαυση της στιγμής.

Αυτή η πρακτική, του να εμπλέκεται το ζευγάρι μαζί σε μία δραστηριότητα, μπορεί να επαναφέρει το ενδιαφέρον για τον σύντροφο στα επίπεδα ακόμα και πριν τον γάμο.

Πρόσφατη έρευνα έρχεται να προσθέσει άλλη μία θετική επίδραση στον οργανισμό μας, καθώς οι ψυχολόγοι πιστεύουν, πλέον, ότι το μασάζ θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο της καλής ζωής μεταξύ δύο συντρόφων.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northumbria διαπίστωσε ότι τα άτομα που δέχθηκαν μασάζ από τους συντρόφους τους, βελτίωσαν κατά πολύ τη σωματική και τη συναισθηματική τους ευεξία.

Στην έρευνα συμμετείχαν 38 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα μασάζ που διήρκησαν τρεις εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα εκτιμήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων πριν και μετά από τα μαθήματα μασάζ. Οι ερωτήσεις περιείχαν θέματα σχετικά με τη σωματική και πνευματικής ευεξία, το άγχος και την ικανοποίηση που ένιωθαν με τη σχέση τους πριν και μετά τα μαθήματα.

Η ζωή των ζευγαριών και η ψυχική τους υγεία επηρεάστηκαν θετικά από τα μαθήματα μασάζ. Το εκπληκτικό βρίσκεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα ικανοποίησης ήταν τα ίδια, είτε αν ο σύντροφος έκανε μασάζ είτε αν λάμβανε, ενώ το 91% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα πρότειναν ανεπιφύλακτα το αμοιβαίο μασάζ στους φίλους τους.

Μία από τους επικεφαλής της έρευνας, η Sayuri Naruse, δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Τα οφέλη από το μασάζ από έναν επαγγελματία είναι γνωστά καλά τεκμηριωμένα» και συμπληρώνει «αλλά αυτή η έρευνα δείχνει πώς ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από τα ζευγάρια, με λίγη… εκπαίδευση».

Δυστυχώς, όμως, οι άνδρες δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την ιδέα και την εφαρμογή του μασάζ, αφού μόλις 18% των ενηλίκων κάνουν μασάζ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ όσον αφορά το φύλο το 25% των γυναικών και μόλις το 10% των ανδρών κάνουν μασάζ.

Comments

comments