Έρωτα που είσαι; Πότε θα μου χτυπήσεις την πόρτα;

Ερώτηση:

Είμαι μια καθημερινή γυναίκα 30 ετών. Με τη δουλειά μου, τα ενδιαφέροντά μου, τους φίλους μου και μια καθημερινότητα που ταιριάζει σ’ ένα άτομο της ηλικίας μου.

Χαίρομαι την κάθε ημέρα που περνάει σα να είναι μοναδική. Γελάω με όσους μου λένε πότε επιτέλους θα νοικοκυρευτώ και θα ανοίξω σπιτικό. Γιατί δεν ερωτεύομαι, δεν έχω σχέση, αγόρι κλπ. Λες και ο έρωτας είναι κάτι το απλό που πατάς το κουμπί και έρχεται. Ο έρωτας δεν είναι πίσω από την πόρτα αλλά έξω από την πόρτα. Στον έξω  κόσμο!

Κι εκεί που απελπίζομαι, που σκέφτομαι πως ίσως έχουν δίκιο και αν αυτά που έχω είναι όλα όσα πραγματικά επιθυμώ, αν αυτά που περιμένω αξίζουν την αναμονή και την προσμονή μου τότε παλεύω με τις αρνητικές μου σκέψεις.

Πάντοτε πιστεύω πως γίνεται κάτι που εντελώς ξαφνικά σου επιβεβαιώνει πως αυτό που η ψυχούλα σου  θέλει και αυτά που μας αξίζουν επιβάλουν το χρόνο μας και την προσμονή μας.

Ο καθένας από εμάς αξίζει το καλύτερο για τον εαυτό του και μπορεί να περιμένει όσο καιρό κρίνει αυτός σωστό για να τα αποκτήσει. Ακόμα όμως και τότε υπάρχουν στιγμές που πέφτω ψυχολογικά.

Λυπάμαι όταν βλέπω τη μητέρα μου να στεναχωριέται και τις θείες μου να φοβούνται πως δεν έχω στόχους και βλέψεις να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Δεν ξέρω πώς να τους εξηγήσω πως ο άντρας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δεν είμαι κονσέρβα ντομάτα που λείπει από το ντουλάπι μας και πάμε στο ράφι του σούπερ μάρκετ να την αγοράσουμε. Θα ήθελα τη βοήθειά σας, είμαι χαμένη στις σκέψεις και τις ενοχές μου.

Έρωτα που είσαι; Πότε θα μου χτυπήσεις την πόρτα;

Απάντηση:

Αγαπητή μου φίλη σε νιώθω απόλυτα. Βάλε χιούμορ στη ζωή σου, επιστράτευσε το καλύτερο χαμόγελό σου και κλείσε τα αυτιά σου σε όσα ακούς και σου ρίχνουν την αυτοπεποίθηση.

Πράγματι όλοι οι γονείς και οι συγγενείς παθαίνουν κάτι σαν ηλεκτροπληξία μόλις το παιδί τους πατήσει τα 30 και δεν έχει σοβαρό δεσμό. Αν θέλεις να το διακωμωδήσεις αγόρασε ένα ωραίο ράφι και τοποθέτησέ το στο πιο φωτεινό και ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού.

Όταν σου λένε κάτι περίεργο πες τους πως έχεις έτοιμο το ράφι της γεροντοκόρης. Θα τους αφοπλίσεις και ίσως σταματήσουν μια για πάντα να σε ρωτάνε και να σε πειράζουν.

Πάρε και μια γάτα που αποτελεί την επιτομή της παραδοσιακής γεροντοκόρης. Όσο για σένα;

Μην πτοείσαι. Πρόσεχε την εμφάνισή σου, προσπάθησε να ντύνεσαι όμορφα και κομψά και διασκέδασε. Δεν έχει σημασία που και τι θα κάνεις. Μπορεί να διασκεδάσεις στο γυμναστήριο, ή σε ένα καφέ με τους φίλους σου. Προσπάθησε να είσαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες, να είσαι ευχάριστη και ομιλητική.

Σκέψου ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου και τι χαρακτηριστικά θα ήθελες να έχει ο μελλοντικός σου σύντροφος. Ανάλογα με αυτά που θα σκεφτείς και θα αποτυπώσεις σ’ ένα χαρτί γράψε δίπλα σε μια άλλη στήλη τα πιθανά μέρη συνάντησης.

Αν δηλαδή σου αρέσει ένας ορειβάτης γράψου σε ορειβατικό σύλλογο.

Γίνε επίσης πιο παραγωγική στα social media και στα sites γνωριμιών.Μην το έχεις άγχος γιατί φαίνεται. Ζήσε τις στιγμές και όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Η μαμά μου έλεγε καλομελέτα και έρχεται.

 

Δείτε την ιστορία μίας ακόμη φίλης μας 30ρας! Βρε κορίτσια, τα 30 είναι η καλύτερη ηλικία, απολαύστε τη! Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους!

«Μαμά φοβάμαι ότι θα μείνω γεροντοκόρη… πάτησα τα 30 και δε με θέλει κανείς!»

Comments

comments