Εσύ τα σπας… εγώ πληρώνω..!

Με λένε Λίτσα, και αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας και ελπίζω να μπορέσετε να με συμβουλέψετε…

Ήμουν σε μία σχέση 4 ολόκληρα χρόνια. Όταν μάθαμε πως είμαι έγκυος παντρευτήκαμε και αποκτήσαμε μια κόρη, η οποία είναι 5 χρονών σήμερα. Ο έγγαμος βίος δεν κράτησε και πολύ, όταν ήρθε το διαζύγιο ήμασταν μόλις ένα χρόνο παντρεμένοι και η κόρη μου μόλις είχε γεννηθεί. Ο μεγαλύτερος μύθος που έχω ακούσει τελικά είναι ότι τα παιδιά ενώνουν το ζευγάρι… Όποιος το είπε αυτό ψεύδεται!

Είχα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη και σαν να μην έφτανε αυτό, εννιά μήνες πέρασαν γεμάτοι καυγάδες, φασαρίες και προβλήματα. Δεν υπήρχε επικοινωνία, από τότε που μάθαμε για τον ερχομό της κορούλας μας, ήταν σαν να γύρισε κάποιος τον διακόπτη ανάποδα… Ώσπου, ένα πρωί μετά από έναν ακόμη καυγά τα μάζεψε και πήγε στη μητέρα του.


Ο μεγαλύτερος μύθος που έχω ακούσει τελικά είναι ότι τα παιδιά ενώνουν το ζευγάρι…


Δεν πίστεψα φυσικά πως αυτό ήταν το τέλος μας, αφού μόλις είχα γεννήσει… μέχρι που τηλεφώνησε ο δικηγόρος του και με ενημέρωσε πως η διαδικασία του διαζυγίου είχε ήδη ξεκινήσει. Δε μπορούσα να το αποδεχτώ.. ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις στον εαυτό μου και κατ’ επέκταση στη κόρη μου.

Ο «κύριος» απ’ την άλλη, σήμερα είναι παντρεμένος με άλλη και έχουν και παιδί. Αρνείται κατηγορηματικά να δώσει διατροφή για τη κόρη μας, όμως όσο το παιδί μεγαλώνει τόσο μεγαλώνουν και οι ανάγκες του (όσοι είστε γονείς θα με καταλάβετε).. και εγώ δεν μπορώ να ανταπεξέλθω μόνη όσο και αν προσπαθώ για το καλύτερο.

Νομικά δεν μπορώ να διεκδικήσω τίποτα, καθώς έχει μεταβιβάσει τα πάντα στην νέα του σύζυγο και ο ίδιος είναι φαινομενικά άνεργος και χωρίς ακίνητα στο όνομα του.

Γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω, ώστε να διεκδικήσω για το παιδί μου τις νόμιμες υποχρεώσεις που έχει σαν γονιός απέναντι στη κόρη μας;;

 

 

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!