Ελεύθερη Σχέση: Φίλοι με «πλεονεκτήματα”… γιατί όχι;

Φίλοι με » πλεονεκτήματα” ή ελεύθερη σχέση; Αφού περνάμε καλά γιατί δεν γινόμαστε ζευγάρι; Ποια είναι η διαφορά;

Ξέρω πως για πολλούς εκεί έξω, αυτό είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ζήτημα.

Ο λόγος είναι πως μάλλον έχουν μπλεχτεί σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Μία φιλία με πλεονεκτήματα είναι μία σχέση όπου είστε φίλοι με κάποιον με τον οποίο θα θέλατε να βρίσκεστε σε ρομαντικό επίπεδο, αλλά έχετε μείνει στη μέση. Έχετε μείνει στο σεξ.

Έχετε την φιλική επαφή μεταξύ σας, βγαίνετε, έχετε πολλά κοινά σημεία, αλλά όχι ρομαντική σχέση ή δέσμευση.

Σε μια ελεύθερη σχέση υπάρχει καλύτερη επικοινωνία

Όταν σε μια σχέση αποφασίζεται από κοινού με το σύντροφο ότι μπορεί ο καθένας να ενεργήσει ελεύθερα στην περίπτωση έλξης για ένα τρίτο άτομο, τότε το ενδεχόμενο συναισθημάτων, όπως η ζήλια, που μπορεί να προκύψουν, είναι το πρώτο πράγμα που ξεκαθαρίζεται εξαρχής.

Και παρότι, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι κάποιος απ’τους δύο δεν θα ζηλέψει αν ο άλλος έχει περισσότερη δράση εκτός σχέσης από εκείνον, σίγουρα μια τέτοια συζήτηση δημιουργεί ένα πιο πρόσφορο έδαφος για επικοινωνία απ’ότι υπάρχει σε λιγότερο ειλικρινείς σχέσεις.

Υπάρχει αίσθημα ασφάλειας

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που σχετίζεται σχεδόν αποκλειστικά με υποκειμενικές καταστάσεις, η οποίες βάσει ψυχολογικών ερευνών, δεν θα συνέβαιναν ποτέ αν η ισχύ του φόβου καθ’αυτή δεν τις προκαλούσε.

Ωστόσο, όταν κάποιος είναι προετοιμασμένος για τα χειρότερα, δεν ανησυχεί κάθε ώρα και στιγμή τι θα του συμβεί αν τα χειρότερα έρθουν και, κατ’επέκταση, δεν τα προσκαλεί αντιδρώντας νευρικά μέσα στη σχέση.

Δύο άνθρωποι, λοιπόν, που νιώθουν άνετα στη σχέση τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναζητήσουν κάτι έξω από αυτήν και να βιώσουν, καν, τα χειρότερα.

Η ελεύθερη σχέση έχει καλύτερα θεμέλια

Το γεγονός ότι σε μια ελεύθερη σχέση δοκιμάζονται ενδεχόμενα τα οποία οι άνθρωποι σε παραδοσιακές σχέσεις πιθανότατα δεν φαντάζονται καν, σημαίνει ότι έχουν τεθεί προηγουμένως και οι αντίστοιχοι όροι και κανόνες ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και ευτράπελα στην πορεία.

Αυτοί οι όροι και κανόνες προστατεύουν τα μέλη μιας σχέσης από τη συντριβή που μπορεί να προκαλέσει η παρουσία τρίτου όταν είναι κρυφή ή απροσδόκητη, καθιστώντας κάθε πιθανή απογοήτευση μια ομαλή προσγείωση.

Αντιμετωπίζεται ο φόβος της μονοτονίας

Όταν γνωρίζεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να αναζητήσεις κάτι αναπάντεχο έξω απ’ τη σχέση σου, παύεις να ανησυχείς για το κακό που θα σε βρει τη μέρα που η σχέση σου θα γίνει τόσο μονότονη που θα μοιάζει με συναισθηματική φυλακή.

Έχοντας, λοιπόν, την έξοδο διαφυγής ελεύθερη για να τη διαβείς όποτε θελήσεις, μπορείς να απολαύσεις την κάθε στιγμή της ‘φυλακής’ σου επ’αόριστον χωρίς άγχος.

Γεννάται η γοητεία της αφοσίωσης σε ένα πρόσωπο

Όταν ξέρεις ότι έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι επιθυμείς στο κρεβάτι σου με όποιο νέο πρόσωπο γνωρίσεις, τότε αποκτάς την επιθυμία να συνδεθείς πιο βαθιά με τον άνθρωπο που σου παρέχει αυτό το σπάνιο είδος ελευθερίας.

Κοιτώντας γύρω σου παρατηρείς πόσο περισσότερο χαρακτηρίζεται η σχέση σου αυτή από κατανόηση και ειλικρίνεια από άλλες σχέσεις, και θέλεις να δεθείς για πάντα με το άτομο που σου εμπνέει συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά.

Πολλοί πιστεύουν ότι η φιλία άντρα και γυναίκας δεν υπάρχει!

Εμείς εδώ στο Efi’ s Secrets, έχουμε προνοήσει και για τέτοιου είδους απόψεις!!!

Πώς θα σε ερωτευτεί ο κολλητός σου;

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>