Φαλάκρα ο φόβος των αντρών: Γιατί μας συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται;

Φαλάκρα. Ο φόβος πολλών αντρών. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τριχόπτωσης, μέχρι την ηλικία των 50 ετών περίπου το 85% των ανδρών θα έχουν σημαντική αραίωση του τριχωτού της κεφαλής. Και οι γυναίκες όμως αντιμετωπίζουν με το πέρασμα του χρόνου αραίωση των μαλλιών σε ποσοστό 40%.

Οι επιστήμονες αναφέρουν τώρα πως η κηρήθρα των μελισσών μπορεί να κρύβει μια πιθανή νέα θεραπεία για την τριχόπτωση.

Φαλάκρα ο φόβος των αντρών: Γιατί μάς συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται;

1. Η εμφάνιση της αραίωσης επηρεάζει το 50% των αντρών ηλικίας έως 50 ετών.

2. Είναι θέμα γονιδίων. Η  φαλάκρα είναι στο DNA μας και μάλιστα στα γονίδια της μαμάς μας.

3. Οι φαλακροί άντρες είναι πιο δυναμικοί και κυρίαρχοι κοινωνικά.
Όπως ανέφερε ο Dr. Frank Muscarella στην Mail Online τα αποτελέσματα ερευνών στηρίζουν το γεγονός ότι η φαλάκρα και
η αραίωση είναι σημάδι μη απειλητικής κοινωνικής κυριαρχίας.

4. Η αραίωση έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι φαλακροί άντρες
έχουν 32% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιαγγειακές παθήσεις, άρα φίλοι μας προσοχή!

5. Οι φαλακροί άντρες θεωρούνται πιο επιτυχημένοι, σύμφωνα με το University of Pennsylvania. Αυτό είναι ένα καλό νέο σωστά;

Υπάρχει τρόπος θεραπείας;

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Investigation/Insight, η ρουξολιτινίμπη, ένα χάπι εγκεκριμένο για σπάνιους καρκίνους του αίματος, θεράπευσε μέσα σε τρεις μήνες τη γυροειδή αλωπεκία μιας ομάδας ανδρών και γυναικών.

Προγενέστερες μελέτες σε ζώα και ανθρώπους είχαν επίσης δείξει ότι η ρουξολιτινίμπη είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της γυροειδούς αλωπεκίας.

Η γυροειδής αλωπεκία (alopecia areata) είναι μία αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των τριχών και προκαλεί κατά τόπους ή ολική απώλεια των μαλλιών.

Η απώλεια των μαλλιών μπορεί να είναι ξαφνική ή σταδιακή, ενώ πλήττει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Eκτιμάται ότι προσβάλλει μέχρι το 2% του γενικού πληθυσμού, με τα πρώτα συμπτώματα να εμφανίζονται συνήθως στην εφηβεία ή στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί σε κάθε ηλικία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη γυροειδή αλωπεκία.

Το ποσοστό επιτυχίας της ρουξολιτινίμπης έφθασε το 75% και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στην περίπτωση της φαλάκρας ανδρικού τύπου.

Η επικεφαλής της μελέτης Άντζελα Κριστιάνο, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μοριακής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, και οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να βοηθήσει και τους πάσχοντες από ανδρικού τύπου αλωπεκία – την κοινή φαλάκρα – καθώς τα πρώτα πειράματα στα ζώα ήταν επιτυχημένα.

«Πιστεύουμε ότι οι αναστολείς του JAK θα χρησιμοποιηθούν εκτενώς για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών τριχόπτωσης», δήλωσε η Κριστιάνο.

«Ακόμα κι αν το ποσοστό της αποτελεσματικότητάς τους παραμείνει στο 75%, θα αποτελέσει τεράστια βελτίωση για τους ασθενείς σε σύγκριση με ό,τι διαθέτουμε αυτή τη στιγμή».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, παρότι χρειάζονται κι άλλες μελέτες, θα μπορούσε μέσα στην επόμενη πενταετία να αρχίσει η ευρεία χρήση φαρμάκων για την θεραπεία της φαλάκρας.

Φίλοι αναγνώστες, θέλουμε να προσέχετε την εξωτερική σας εμφάνιση χωρίς όμως υπερβολές! Συλλέξαμε κάποιες πληροφορίες που πιστεύουμε ότι θα σας χρειαστούν!

Ο απόλυτος οδηγός της ανδρικής περιποίησης

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>