Οι πολλοί φίλοι στο Facebook κάνουν κακό!

filoi_sto_facebook

Η επίδραση των social media στην ψυχική υπόσταση του ατόμου έχει γίνει εμφανής μέσα από διάφορες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και, εάν το σκεφτείς καλά, θα διαπιστώσεις πόσο σε επηρεάζουν και εσένα τον/την ίδιο/ίδια, χωρίς να χρεαστεί μελέτη για να στο επιβεβαιώσει.

Πόσες φορές έχεις δει κάτι που σε έχει στεναχωρήσει στα social media;

Μαντεύουμε άπειρες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Computers in Human Behavior, τα social media δεν επηρεάζουν μόνο την ψυχολογία σου, αλλά και την σωματική υγεία μας.

Συγκεκριμένα, οι πολλοί φίλοι στο Facebook μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες αρρώστιας.

Τα άτομα που έχουν περισσότερους φίλους στο Facebook φαίνεται πως αντιμετωπίουν μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού και ο λόγος μπορεί να είναι παρόμοιος με εκείνον για την ψυχική υγεία.

Το Facebook μπορεί να προκαλέσει στρες για μεγάλες περιόδους, πράγμα που μπορεί να καταστείλει την ανοσοποιητική λειτουργία, και συνεπώς να μας κάνει πιο επιρρεπείς στις ασθένειες.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα βγήκε όταν μια ομάδα υγιών φοιτητών ρωτήθηκε για την χρήση τους στο Facebook και τους παρακολούθησαν για 10 εβδομάδες.

Τα άτομα που είπαν πως το Facebook τους προκαλεί άγχος ήταν πιο πιθανό να προσβληθούν από λοίμωξη του άνω αναπνευστικού συστήματος και ήταν, ταυτόχρονα, οι ίδιοι που ανέφεραν ότι είχαν πολλούς φίλους στο Facebook.

Πηγή: neolaia.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επικίνδυνο μήνυμα στο Facebook!

Comments

comments