Η Florette Sea and Earth Salad θεωρείται η πιο ακριβή σαλάτα του κόσμου και το κόστος της είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Δημιουργήθηκε από τον σεφ Raymond Blanc στο Λονδίνο και χρειάστηκε έξι ολόκληρες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο συνδυασμός του χρόνου παρασκευής της και των ακριβών υλικών που περιέχει έστειλε στα ύψη την τιμή της. Η σαλάτα η οποία σερβίρεται στο ξενοδοχείο Hempel του Λονδίνου είναι μακράν η πιο ακριβή στον κόσμο και στοιχίζει 900 ευρώ.
Η σαλάτα περιέχει από χαβιάρι μπελούγκα και αστακό με ξίδι μπαλσάμικο 30 ετών μέχρι τριμμένη τρούφα, καβούρι Κορνουάλης και πατάτες στολισμένες με φύλλα χρυσού.
Η πραγματική πρόκληση, όμως, είναι τα 50 γραμμάρια από χαβιάρι Almas, από αυγά συγκεκριμένων ειδών οξύρρυγχου.
Η καθημερινή κατανάλωση σαλάτας είναι απαραίτητη σε κάθε διατροφικό σχήμα, που έχει σαν στόχο την απώλεια βάρους ή και την βελτίωση της υγείας μας, μέσω της μείωσης της χοληστερόλης, της υπέρτασης, της ρύθμισης του σακχάρου, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και άλλων δεικτών της υγείας. Συστήνεται δε να προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στην ατομική μερίδα σαλάτας, ώστε να ελέγχουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε. Επίσης ενισχύουν το ανοσολογικό μας σύστημα γιατί είναι πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές και με αυτό τον τρόπο παρέχουν και άλλα πολλά οφέλη στην υγεία μας. Το ποσοστό φυτικών ινών που περιέχουν ωφελεί στην υγεία του εντέρου, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου. Η ευεργετική επίδραση οφείλεται στο συνδυασμό του νερού και των φυτικών ινών που υπάρχουν ταυτόχρονα στα λαχανικά. Τέλος, μελέτη μάς έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινων λαχανικών μειώνει κατά 20-30% τον κίνδυνο αναπτύξεως του γλαυκώματος.