10 φυτά που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στον κήπο σου!

khpos

Ο κήπος και η βεράντα είναι η προέκταση του σπιτιού μας! Άνοιξη, καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου, οι σεζόν που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε εξωτερικούς χώρους.

Για να καταφέρεις να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές, αρκεί μόνο να έχεις έξυπνες και εύκολες ιδέες για κήπους και πολύ καλή διάθεση για να τις υλοποιήσεις.

Υπάρχουν μερικά φυτά, τα οποία μπορούν να καταλάβουν όλο τον κήπο σου, με αποτέλεσμα να «πνίξουν» ότι άλλο έχεις φυτέψει. Η εμφάνισή τους μπορεί να σε ξεγελάσει μιας και μοιάζουν με όλα τα υπόλοιπα φυτά, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι αν αποφασίσεις να τα φυτέψεις δεν αφαιρούνται εύκολα.

Αυτά είναι τα φαινομενικά “αθώα” 10 φυτά που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στον κήπο σου γιατί αναπτύσσονται και εξαπλώνονται με ταχύς ρυθμούς!

1. Το φυτό kudzu

Αυτό το φυτό δεν μπορείς να το αφαιρέσεις με τίποτα από τον κήπο σου και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

2. Το φυτό μπουτλέια

Το φυτό αυτό, αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνεις να το περιορίσεις, με αποτέλεσμα να καταστρέφει ότι βρίσκει μπροστά του.

3. Το φυτό χαμαιλέοντας

Αν και αυτό το φυτό είναι όμορφο και αποτελεί μια ωραία νότα στον κήπο σου, έχει την τάση να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα και να καταλαμβάνει όλο τον χώρο.

4. Γλυσίνα

Αν αγοράσεις αυτό το φυτό, μην το φυτέψεις ποτέ έξω από μια γλάστρα καθώς σκαρφαλώνει επάνω σε δέντρα και τα καταστρέφει.

5. Μπαμπού

Τα μπαμπού επεκτείνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η ανάπτυξη τους είναι να συναντήσουν στο δρόμο τους τσιμέντο ή κάποιο άλλο παρόμοιο υλικό.

6. Μοβ λύθρο

Αυτό το φυτό είναι αρκετά ανθεκτικό, αλλά μπορεί να «πνίξει» όλα τα άλλα φυτά σου αν του δοθεί η ευκαιρία.
7. Αναρριχητική σάλπιγγα
Η αναρριχητική σάλπιγγα είναι το αγαπημένο φυτό των πεταλούδων. Επομένως, είναι ένας υπέροχος τρόπος να προσεγγίσεις αυτά έντομα στον κήπο σου. Όμως, το φυτό αυτό δεν αφαιρείται εύκολα και θα πιάσει όλο τον χώρο στον κήπο σου.

8. Ευώνυμο νάνος

Όταν αναπτυχθεί αυτό το φυτό, εμποδίζει τον ήλιο να φτάσει στα υπόλοιπα φυτά και απορροφάει το νερό και όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

9. Μέντα

Σίγουρα η μέντα είναι το τελευταίο φυτό που θα σκεφτόσουν ότι μπορεί να βλάψει τον κήπο σου. Αν, όμως, την αφήσεις ανεξέλεγκτη, τότε θα καταλάβει όλα τα σκιερά σου σημεία. Γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι να την κρατήσεις μέσα σε μια γλάστρα.

10. Κισσός

Σίγουρα δε μπορείς να ξεφορτωθείς εύκολα έναν κισσό. Όμως, αν τον αφήσεις να αναπτυχθεί τότε όχι μόνο θα καταλάβει τον κήπο σου, αλλά και όλο σου το σπίτι.

Comments

comments