Γιατί να επιλέξουμε ένα club γνωριμιών από ένα site για να κάνουμε μια σχέση με προοπτική!

Όταν το Facebook  είχε κάνει την εμφάνισή του,  ο Καναδός φιλόσοφος  Λου Μαρίνοφ είχε προβλέψει ότι πρόκειται για ένα τεχνολογικό απόκτημα που θα μας μπερδέψει & θα μας κάνει να χαθούμε στην πληθώρα των πολλών επιλογών.

Σήμερα,  σεξολόγοι,  ψυχοθεραπευτές,  αλλά και απλός κόσμος επιβεβαιώνουν την πρόβλεψή του!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνώρισαν στιγμές δόξας ως (κυβερνο)χώροι γνωριμιών,  ωστόσο τα  συνειδητοποιημένα  άτομα,  που επιθυμούν μια ουσιαστική συντροφική – ερωτική σχέση,  εξακολουθούν να  επιλέγουν  την  ασφάλεια  της ζωντανής επαφής!

«Οι σημαντικές συναντήσεις  έχουν σχεδιαστεί από τις ψυχές πολύ πριν τα σώματα συναντηθούν» – Paulo Coelho.

 Γιατί είναι προτιμότερο να εμπιστευτούμε ένα club γνωριμιών από ένα site για να κάνουμε μια σχέση με προοπτική;

Στις μέρες μας,  το πρόβλημα με  τις γνωριμίες  δεν είναι ότι δεν υπάρχουν όμορφα και ελκυστικά άτομα γύρω μας.

Το πρόβλημα είναι ότι  δεν ξέρουμε πού να τα βρούμε.  Συμμετέχοντας  στα events του
Club Επικοινωνίας, δε χρειάζεται πλέον να αναλώνεσαι σε αμήχανες καταστάσεις και αδέξιες  συναντήσεις  γιατί  βρίσκεσαι  σε  ένα  χώρο  με  singles,  που  ψάχνουν  ακριβώς ό,τι ψάχνεις κι εσύ. 

Είσαι προστατευμένη/ος ανάμεσα σε ομάδα ανθρώπων, που έχουν επιλεχθεί για να συμμετέχουν σ’ αυτά τα events.  Άτομα  συνειδητοποιημένα,  που  βρίσκονται  σε  δρόμους προσωπικής ανάπτυξης και επιθυμούν τη δημιουργία σχέσης. Σε αυτά τα events, ξεπερνιούνται τα άγχη & οι ντροπές, αφού όλοι βρίσκονται εκεί για να γνωριστούν,να επικοινωνήσουν, ν’ αλλάξουν απόψεις και να φλερτάρουν…

Έρχεται καλοκαίρι… Τι κάνουμε; Επιλέγουμε τη μοναξιά ή τη δημιουργία μιας σχέσης;

Η κρατούσα κρίση αξιών οδήγησε στην «επανεκκίνηση σχέσης», γιατί σταμάτησαν να υπάρχουν οι επικαλύψεις, σταματήσαμε να κρύβουμε μια διαφωνία πίσω από ένα συναρπαστικό τριήμερο η κάποιο shopping therapy.

Κατανοήσαμε ότι η  ερωτική  σχέση είναι ανώτερη από όλες τις άλλες σχέσεις της ζωής μας  γιατί απαιτεί μια τριπλή σύνδεση, τη σύνδεση του σώματος,, του μυαλού & της ψυχής.

Για αυτό,  είναι απαραίτητη  η εσωτερική μας  διαδρομή  πριν μπούμε στη διαδικασία της σχέσης. Όμως  το καλοκαίρι, ακόμα και για άτομα που έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους,  τα πράγματα δυσκολεύουν…

Το καλοκαίρι γεννιέται μέσα μας η ανάγκη φυγής από τα συνηθισμένα. Η διάθεσή μας ανεβαίνει,νιώθουμε ευεξία, είμαστε πιο κοινωνικοί, πιο ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και προκλήσεις.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ερωτευτούμε η ακόμα και να ξαναερωτευτούμε, να νιώσουμε ποθητοί, να  ξεχάσουμε  τα καθημερινά προβλήματα…  Γινόμαστε  πιο  αυθόρμητοι,  οι αναστολές μας πέφτουν μέσα απ’ τη χαλαρότητα & λίγο αλκοόλ, με αποτέλεσμα ένα νέο πρόσωπο να μπορεί να μπει στη ζωή μας πολύ πιο εύκολα.

Όμως, γιατί  οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν έχουν διάρκεια; Αρκετοί είναι αυτοί που σιγοψιθυρίζουν το φθινόπωρο το γνωστό τραγούδι «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια…»,  νιώθοντας απογοητευμένοι από την καλοκαιρινή συναισθηματική ψευδαίσθηση.

Έχοντας βιώσει μέρες & νύχτες γεμάτες ένταση πάθος & υποσχέσεις,προσγειώνονται απότομα με τις πρώτες φθινοπωρινές ψιχάλες,σαν οι σταγόνες να διώχνουν μακριά το αντικείμενο του πόθου, επαληθεύοντας έτσι την κρατούσα  αντίληψη  ότι  οι  καλοκαιρινοί έρωτες έχουν ημερομηνία λήξης!

Ας δούμε ένα δεκάλογο επιβίωσης που υπόσχεται να μάς βοηθήσει:  

1. Η χρήση αλκοόλ να είναι τέτοια, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα απώλειας του αυτοελέγχου

2.Το καλοκαιρινό τοπίο εξιδανικεύει γνωριμίες που η πρώτη φθινοπωρινή βροχή απομυθοποιεί

3.Η γυναίκα πρέπει να οριοθετεί το  φλερτ ξεκαθαρίζοντας  το πως η ίδια επιθυμεί να εξελιχθεί

4.Να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή(ιδίως από νέες κοπέλες) για να αποφευχθεί ο κίνδυνος βιασμού

5.Δεν κάνουμε σεξ  γιατί  απλά είναι καλοκαίρι  η γιατί «πρέπει» εφόσον είμαστε σε  διακοπές…

6.Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία ανανέωσης,δημιουργεί φαντασιώσεις & νέες ερωτικές αισθήσεις

7.Αγαπάμε το σώμα μας και το φροντίζουμε χωρίς μειονεκτικά συναισθήματα και ανασφάλειες

8.Επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα & άνετα ρούχα,ώστε να αποφευγχθεί εφίδρωση & δερματοπάθειες

9.Όσο πιο υγιεινά τρώμε και πίνουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι  η ψυχική και  η σωματική ηδονή…

10.Άς αφεθούμε στην απόλαυση χωρίς στόχους, ζώντας τη στιγμή με σεβασμό στον εαυτό μας!

Να θυμόμαστε ό,τι  η ικανοποίηση αναγκών μας ήταν αυτή που μας έσπρωξε  στην αγκαλιά του έρωτα, η ανάγκη να ερωτευτούμε, να νιώσουμε ποθητοί, να αγαπηθούμε & να ξεχάσουμε  ίσως και έναν παλιό έρωτα!

Μη μπαίνουμε στη διαδικασία να κρίνουμε τον εαυτό μας, να νιώθουμε τύψεις και ενοχές  ή  να αναρωτιόμαστε πως το επιτρέψαμε αυτό.

Άς κρατήσουμε τις όμορφες στιγμές,  τις ωραίες αναμνήσεις,  την εμπειρία  που στάθηκε πηγή ψυχικής αναζωογόνησης και που μπορεί να κράτησε τόσο λίγο αλλά μας έδωσε τόσα πολλά!

Όσα φέρνουν να μην τους ξεθωριάζουν τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια…

club@epikinoniaclub.gr|+30 6933 033 728

Σας παραθέτουμε και κάτι που ενδεχομένως σας βοηθήσει ψυχολογικά! 

Μοναξιά: Η μάστιγα της σύγχρονης εποχής – Πώς μπορούμε να την ξεπεράσουμε!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>