Γιατί οι γιορτές έφεραν περισσότερο σεξ και απιστία;

sexy

Τις περιόδους των γιορτών διπλασιάζονται τα «κρούσματα» απιστίας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενέδωσαν εκτός από τα υλικά δώρα και σε περισσότερο σεξ, «νόμιμο» ή «παράνομο».

Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, «άνδρες και γυναίκες ομολόγησαν πως στις γιορτές υπάρχει μια διάχυτη ερωτική επιθυμία και προς αντικείμενα, αλλά και προς υποκείμενα.

Οι άνθρωποι στις γιορτές θέλουν να είναι χαρούμενοι και ερωτικοί.

Οι παγανιστικές γιορτές, που προηγούνται των χριστιανικών χρόνων, είχαν πάντα ένα ακόλαστο υπονοούμενο.

Όπως στο καρναβάλι, που οι άνθρωποι πίσω από μάσκες και στολές, σε συνδυασμό με χορούς ερωτικούς, αλλάζουν τον καθημερινό τους ρόλο με κάτι πιο εντυπωσιακό και σαφώς πιο αμαρτωλό».

Ο Δρ Χρήστος Φλιάτουρας, ουρολόγος-ανδρολόγος, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας συμπληρώνει ότι, οι θρησκευτικές γιορτές, που υπηρετούν την πίστη και την αγιότητα και ξορκίζουν την αμαρτία, με έναν άγνωστο αλλά επιβεβαιωμένο ιστορικά λόγο.

Eυοδώνουν την παραβίαση της πίστης και της ηθικής, με το αντίδοτο της απιστίας.

Γιατί οι γιορτές έφεραν περισσότερο σεξ και απιστία;

«Οι νευροβιολόγοι έχουν αποδείξει ότι στον εγκέφαλο οι ηδονές πολλαπλασιάζονται και στην αγάπη και στο μίσος.

Μέσω της ίδιας βιοχημικής διαδρομής, οι λεγόμενες και ορμόνες της χαράς, όπως είναι η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, παράγονται μόνο στην αναμονή για μια αμοιβή ηδονική, είτε προς μια σχέση θαλπωρής – παιδιά, οικογένεια – είτε προς την εκδίκηση.

Και η απιστία είναι μια μορφή εκδίκησης προς τους κανόνες και προς την πολιτικά και ηθικά ορθή συμπεριφορά.

Από τις δέκα εντολές, τουλάχιστον οι τρεις αφορούν στην απιστία», εξηγεί.

Την περίοδο των γιορτών, που οι άνθρωποι «φοράνε τα καλά τους», συνειδητά ή ασυνείδητα γίνονται πιο ελκυστικοί και πιο ερωτικοί και η «ορμόνη του ερωτισμού», ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν κοιτάζει τα πρέπει.

Παρασύρει τον άνθρωπο σε μια από τις πιο ηδονικές αμοιβές που του χάρισε η φύση, είτε για να διαιωνίσει το είδος, είτε, απλά, για να νιώσει μικρός Θεός.

Mε τον οργασμό να νικά τον φόβο του θανάτου, όπως περιγράφει ο ειδικός.

Οι λόγοι της απιστίας την περίοδο των γιορτών

Η έλξη ξεκινά από μια πολύ καλή εμφάνιση.

Οι άνθρωποι στις γιορτές ντύνονται συνήθως με εντυπωσιακά ρούχα, που προδιαθέτουν για φλερτ και αποδοχή.

Οι βιομηχανίες μόδας σήμερα ξέρουν πολύ καλά πώς να κάνουν το ανθρώπινο είδος τόσο ελκυστικό.

Στις γιορτές, η αθωότητα της γέννησης ενός βρέφους, σαν εικόνα που κυριαρχεί χιλιάδες χρόνια τώρα, προδιαθέτει τις ορμόνες της αγάπης και της θαλπωρής, της μητρότητας και της πατρότητας (οξυτοκίνη, βασοπρεσίνη).

Να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, να γίνονται πιο τρυφεροί και να συμπάσχουν.

Στις μόνιμες σχέσεις αυτό μπορεί να δέσει το ζευγάρι πιο πολύ και να οδηγήσει και σε γάμο.

Στις περιοδικές σχέσεις θα βοηθήσει τη στενότερη επαφή και θα σπάσει τον πάγο και τον φόβο του άγνωστου, ευοδώνοντας την ερωτική πράξη και στην απιστία.

Το ξεπέρασμα των ορίων

Σύμφωνα με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, PhD, του Κολεγίου Imperial και έτερο υπεύθυνο της έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, «οι εξαρτήσεις στον άνθρωπο, τσιγάρα, ποτά, φαγητά και σεξ, αλλά και όλα τα σκληρά οπιοειδή, δρουν και εθίζουν, απλά και μόνο γιατί ο εγκέφαλος είναι γεμάτος με τους υποδοχείς τους.

Είναι, δηλαδή, το ανθρώπινο είδος σαν έτοιμο από καιρό να εξαρτηθεί από τις ηδονές, που του προφέρουν ουσίες που κυκλοφορούν σε αφθονία στη φύση εδώ και εκατομμύρια χρόνια».

Μια από τις πιο έντονες εξαρτήσεις όπως διαβάσαμε στο in.gr είναι ο κίνδυνος και το ξεπέρασμα των ορίων.

«Υπάρχουν άνθρωποι», όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, «που κάνουν επικίνδυνα σπορ, που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, που ανεβαίνουν στο Έβερεστ ή κάνουν καταδύσεις, με κίνδυνο να πεθάνουν.

Η ανθρώπινη φύση έχει εφοδιάσει με αυτές τις επικίνδυνες ουσίες τον εγκέφαλο, που κάνουν την περιέργεια πιο σημαντική από την βλάβη που θα προκαλέσει.

Μια τέτοια ουσία οδηγεί και στην απιστία, που πάντα συνοδεύεται από τον κίνδυνο της ρήξης, της ενοχής, του χωρισμού, αλλά και του πολέμου που ξεκινά μετά.

Η ντοπαμίνη, σε συνδυασμό με την τεστοστερόνη και την διονυσιακή ατμόσφαιρα των γιορτών, δημιουργούν ένα μοναδικό κοκτέιλ, που μπορεί να κολάσει και εξασκημένους στην ηθική και στην πίστη οσιομάρτυρες και ενάρετους, κατά τα άλλα, συμπολίτες μας.

Γιατί, όπως έλεγε και ο ιδιοφυής Γιάννης Τσαρούχης, για να γίνεις ενάρετος, πρέπει να προϋπάρξεις ως αμαρτωλός».

Διαβάστε σχετικά:

Καυτές στάσεις για να κάνεις σεξ στο αυτοκίνητο!

 

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!