Μα γιατί τσακωνόμαστε συνεχώς; Τι φταίει στη σχέση μας;

tsakwmos

Είναι απίστευτο το πόσο συχνά σε μια σχέση μπορεί μια κατάσταση να πυροδοτήσει έναν καυγά. Μα γιατί τσακωνόμαστε συνεχώς; Τι φταίει στη σχέση μας;

Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες.

Από κακή διάθεση του ενός από τους δύο, μέχρι οικονομικά προβλήματα, διαφωνίες για το μέλλον της σχέσης, άλλες απόψεις, συνήθειες ακόμη και μια διαφορετική οπτική της καθημερινότητας.

Οι καυγάδες και οι τσακωμοί είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε τους τσακωμούς διότι είναι γόνιμοι και μας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το ποιόν του άλλου, τις μειλίχιες σκέψεις του καθώς πάνω στο θυμό όλοι λέμε αλήθειες.

Οι σχέσεις περνάν από χίλια κύματα. Είναι στο χέρι μας  να μη μας φθείρουν οι αντιπαραθέσεις αν προσπαθούμε να μην κάνουμε κατά μέτωπον επίθεση στο σύντροφό μας.

Αυτό που σκοτώνει τις σχέσεις δεν είναι ο καυγάς αλλά η στάση μας στην  αψιμαχία  και η ανάγκη μας να επιβληθούμε  και να ικανοποιήσουμε το αρρωστημένο μας «εγώ».

Μα γιατί τσακωνόμαστε συνεχώς; Ποιες όμως είναι οι αιτίες ενός καυγά και γιατί τσακωνόμαστε σαν το σκύλο με τη γάτα; 

Τις περισσότερες φορές οι καυγάδες και οι τσακωμοί έχουν ως αιτία ασήμαντες αφορμές. Είναι όμως το κίνητρο για να ξεσπάσουμε και να εκτονωθούμε για βαθύτερες αιτίες που μπορεί να μη θέλουμε να τις βγάλουμε στο «φως» καθότι φοβόμαστε για το μέλλον της σχέσης μας.

Συχνές ασήμαντες αιτίες είναι τα παραδείγματα που ακολουθούν: 

Στήσιμο σε ραντεβού:

Το φύλο που συνήθως κατηγορείται για το λεγόμενο «στήσιμο» είναι οι γυναίκες, καθώς θεωρείται πως αυτές είναι ανοργάνωτες και καθυστερούν τόσο στα ραντεβού τους, όσο και σε γάμους, ενώ μια στις τέσσερις παραδέχεται ότι καθυστερεί στις συναντήσεις με φίλους, σε σύγκριση με το 16% των ανδρών.

 Καθυστέρηση και αναβολή  μιας δουλειάς:

Επιπλέον, περισσότερες από μια στις πέντε γυναίκες παραδέχθηκαν ότι αργούν στη δουλειά σε αντίθεση με το ποσοστό των αντρών που άγγιζε μόλις το 13%.

Παρόλα αυτά, η ίδια μελέτη έδειξε, πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο προετοιμασμένες όταν έχουν να κάνουν με την οργάνωση για τις διακοπές, αφού ξεκινούν να πακετάρουν τα πράγματα και τα ρούχα τους πριν την αναχώρηση τους, σε σύγκριση με τους άντρες, που τείνουν να τα αφήνουν όλα για την τελευταία στιγμή.

Τι λένε όμως οι ερευνητές;  Εκπρόσωπος του Rescue Remedy είπε χαρακτηριστικά:

«Αποτελεί κοινό φαινόμενο για πολλά ζευγάρια το γεγονός, ότι ο ένας από τους δυο συχνά περιμένει τον άλλο μέχρι να ετοιμαστεί. Αλλά αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση και των δύο -κάτι που μισούν οι άνθρωποι που αγαπούν την οργανωτικότητα.

Επομένως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για τους τόσους πολλούς καυγάδες που προκύπτουν στα νοικοκυριά.»

Η έρευνα του Rescue Remedy εξέτασε 2000 ενήλικες από τους οποίους 65% των γυναικών υποστήριξαν πως είναι εξαιρετικά οργανωτικές και πάντοτε έτοιμες στο χρόνο τους, σε αντίθεση με το 55% των αντρών.

Μην χάσετε:

«Μακριά απ’ αυτούς που σε πλησιάζουν για μια ακόμη επιβεβαίωση του εγωισμού τους»

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>