Γλυπτική προσώπου

158758444

Τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί της αισθητικής ιατρικής «σμιλεύουν» την ομορφιά με μοναδικό εργαλείο τα ενέσιμα υλικά. Από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες αντιγήρανσης είναι το Βotox και το υαλουρονικό οξύ. Άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής με την υπόσχεσή τους να νικήσουμε τη μάχη με το χρόνο.

 

Βotox: Η βοτουλινική τοξίνη ή botox (όπως είναι παγκοσμίως γνωστό) είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που δρα ανασταλτικά στη μονιμοποίηση των ρυτίδων . Η δράση του botox είναι να αδρανοποιεί προσωρινά και τοπικά τους μύες της έκφρασης (μιμικούς μύες του προσώπου). Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες που ”ακινητοποιούνται” είναι:

  •  οι ρυτίδες στο μέτωπο
  • οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή αλλιώς το πόδι της χήνας
  • οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
  • οι κάθετες ρυτίδες στο στόμα και κυρίως στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστή).

Επειδή το botox δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Όταν οι ρυτίδες έχουν ”εγκατασταθεί”  μόνιμα το botox δεν μπορεί να τις σβήσει τελείως . Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται η συνδυαστική χρήση υαλουρονικού οξέος. Γι’ αυτό το λόγο το botox ως μονοθεραπεία δεν ενδείκνυται σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

 

Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο, φυσικό συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Βασικός του ρόλος είναι η ενυδάτωση των ιστών αφού μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως 1000 φορές το βάρος του. Με τη μορφή της διάφανης γέλης χρησιμοποιείται ως ενέσιμο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων και των βαθιών πτυχώσεων του προσώπου . Ενδείκνυται και για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και των χειλιών.Η δράση της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ διαρκεί από 6μήνες έως 1χρόνο από την εφαρμογή του. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί συνδυαστεί εξαιρετικά με botox, επιτυγχάνοντας έτσι μία  πιο ολοκληρωμένη θεραπεία αναδόμησης του προσώπου. Σ΄αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα διαρκεί ακόμα και δύο έως τρία χρόνια. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία, , Face Lift( ρυτιδοπλαστική προσώπου), peelings και laser.

Comments

comments