Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Μήπως, όμως, πλενόμαστε με λάθος τρόπο;

bath

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Μήπως, όμως, πλενόμαστε με λάθος τρόπο; Το ph του δέρματός μας μπορεί να καταστρέφεται και το δέρμα μας να γίνεται ξηρό, θαμπό και να γεμίζει κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Η υψηλή θερμοκρασία νερού, τα λάθος αφρόλουτρα και η συνεχής χρήση σαπουνιού μέσα στην ημέρα αφυδατώνουν το δέρμα με αποτέλεσμα να τραβάει.

Το δέρμα μας παράγει συνεχώς φυσικές εκκρίσεις όπως η λιπαρότητα, ο ιδρώτας και τα λεμφικά υγρά, οι οποίες αποτελούν τρόπους άμυνας και προστασίας. Όταν διαταράσσουμε αυτόν το μηχανισμό κυρίως με λάθος προϊόντα περιποίησης, το σώμα μας μπαίνει σε φάση επούλωσης.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστε; 

1. Πλένεστε με πολύ ζεστό νερό
Δημιουργεί ευρυαγγείες λόγω της αγγειοδιαστολής που προκαλεί και αφυδατώνει την επιδερμίδα. Ο μύθος πως το καυτό νερό καθαρίζει καλύτερα είναι πέρα για πέρα λάθος.

2. Κάνετε μπάνιο με τις ώρες
Οι ειδικοί συστήνουν να μην παραμένουμε περισσότερο από 10-15 λεπτά στο ντους. Επίσης, αν κάνετε περισσότερα από ένα την ημέρα δεν είναι ανάγκη να βάζετε πάνω στο σώμα σας συνεχώς σαπούνι γιατί τραβάει όλη τη φυσική λιπαρότητα του δέρματός σας.

3. Χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες σαμπουάν και αφρόλουτρο
Καταστρέφει τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος και των μαλλιών, κάνοντάς τα πιο ξερά και άγρια.

4. Χρησιμοποιείτε πολυκαιρισμένα σφουγγάρια
Τα σφουγγάρια πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά, αφού το υγρό περιβάλλον του μπάνιου δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης εχθρικών για το δέρμα και των οργανισμό βακτηρίων. Προσπαθήστε να τα αφήνετε να στεγνώνουν και να αερίζονται. Αντικαταστήστε τα κάθε 3 ή 4 εβδομάδες.

5. Τρίβεστε όταν σκουπίζεστε
Δεν χρειάζεται να τρίβετε μανιωδώς το σώμα σας με την πετσέτα. Σκουπίζεστε ταμποναριστά και εφαρμόσετε κρέμα σώματος σε ελαφρώς νωπό δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αφροντούς με 1/4 ενυδατική κρέμα.

 

Comments

comments