Η ομορφιά δεν έχει κανόνες γιατί κάθε γυναίκα είναι μοναδική, όπως εσύ!

Τελευταία είναι βέβαιο πως θα έπεσε στην αντίληψή σας η περίπτωση ενός δικηγόρου, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εντελώς ρατσιστικά αναφέρθηκε μέσω social media αλλά και κοινωνικών εκπομπών στο ιδανικό γυναικείο κορμί.

Καταφέρθηκε εναντίον όποιας γυναίκας δεν έκανε το λάθος να είναι πιστό αντίγραφο όσων προστάζουν οι κανόνες του Life Style.

Δηλαδή, σχολίασε με απρεπή και καυστικό τρόπο όσες από εμάς είναι κανονικές γυναίκες και όχι αψεγάδιαστες καλλονές.

Κάθε γυναίκα που δεν είναι ισάξια ενός μοντέλου οφείλει να κυκλοφορεί στο σκοτάδι για να μην είναι αντιληπτή και χαλάει την αισθητική του. Πάλι καλά που δεν είπε να πεταχτούν στον καιάδα…

Η ομορφιά δεν έχει κανόνες πολύ απλά γιατί κάθε γυναίκα είναι μοναδική, όπως εσύ!

Εμείς, εδώ, στο Efi’s Secret’s πιστεύουμε πως η γυναίκα κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας χρίζει σεβασμού.

Δεν έχει σημασία αν είναι αδύνατη και με κοιλιακούς φέτες ή παχουλή. Νιώθουμε τον καθημερινό αγώνα που η κάθε μια από εμάς δίνει προκειμένου να βιοποριστεί,να φροντίσει τα παιδιά της, το σπίτι της και τις κοινωνικές της σχέσεις.

Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της επιβίωσης, τα άγχη και τις ανασφάλειες που διέπουν την κάθε μια μας ξεχωριστά.

Ξέρουμε πως ένα «καλό» κορμί είναι δείγμα υγείας και όχι εικόνας. Η εικόνα είναι υποκειμενική και για κάθε άνθρωπο προσμετράται διαφορετικά.

Το να φροντίζουμε το σώμα μας και τη ψυχή μας είναι υποχρέωση όλων μας. Το κορμί μας είναι ένας ναός που τον σεβόμαστε και απαιτούμε από τον καθένα γύρω μας να το σεβαστεί εξ’ ίσου.

Η διαφορετικότητα είναι πάντοτε όμορφη. Ίσως όχι «σε πρώτη ανάγνωση» αλλά με τα μάτια της ψυχής.

Όλοι πρέπει να ζήσουμε ευτυχισμένα και με τις μικρότερες δυνατόν ανασφάλειες. Πόσοι άνθρωποι και μάλιστα επώνυμοι και διάσημοι δεν έκαναν στερητικές δίαιτες και έφτασαν στα όρια της ανορεξίας και στο χείλος του θανάτου;

Πόσα μοντέλα δεν κράτησαν τη δουλειά τους μόνο και μόνο επειδή ήταν κινούμενοι σκελετοί;

Αν εμείς αγαπήσουμε τον εαυτό μας θα μας αγαπήσουν και οι γύρω μας. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ζει όπως του επιβάλουν τα περιοδικά και οι οίκοι μόδας. Η διαρκής μάχη με το σώμα μας και το μυαλό μας είναι τοξική και επιβλαβής.

Πολλές διάσημες έκαναν σημαία τις ατέλειές τους, κατέκτησαν τίτλους ομορφιάς και δικές τους εκπομπές.

Κανείς δεν είπε να μην προσέχουμε τα κιλά μας, να μην επιλέγουμε τα ρούχα που μας ταιριάζουν και γενικώς την υγεία μας. Είμαστε υποχρεωμένοι ως άνθρωποι και όχι μόνον ως γυναίκες για να μην έχουμε ιατρικά προβλήματα.

Για του λόγου του αληθές ας δούμε ορισμένα μοντέλα που δεν ήταν στα πρότυπα της άψογης κούκλας, αλλά έκαναν καριέρα και διέπρεψαν στο χώρο τους.

Αυτά τα μοντέλα αλλάζουν εντελώς τη σύγχρονη αντίληψη της ομορφιάς. Είναι σαγηνευτικά στη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία τους. Δεν είναι σαν όλα τα άλλα.

Chantelle Brown-Young

Αυτό το μοντέλο από το Καναδά υποφέρει από μία δυσλειτουργία στη χρώση του δέρματος από τότε που ήταν τριών ετών. Κατάφερε να μετατρέψει την ανεπάρκεια της σε πλεονέκτημα και έγινε μοντέλο.

Viktoria Modesta

Αυτή η τραγουδίστρια και μοντέλο από την Λετονία είχε 15 αναποτελεσματικές επεμβάσεις στο πόδι της, το οποίο υπέστη βλάβες την ημέρα που γεννήθηκε. Το πόδι έπρεπε να ακρωτηριαστεί αμέσως μετά. Αυτό δεν μειώνει την αυτοπεποίθησή της … το αντίθετο μάλιστα.

Erica Irwin

Η 35 ετών Erica Irwin από την Καλιφόρνια θεωρείται ένα από τα ψηλότερα μοντέλα στον κόσμο με ύψος: 2,05 m.

Masha Tyelna

Αυτό το μοντέλο από την Ουκρανία έχει εκπληκτικά μεγάλα μάτια. Οι άνθρωποι συχνά την αποκαλούν «εξωγήινη» ή «όμορφο ξωτικό».

Γι’ αυτό φίλες μου μη «μασάτε«. Όσοι σχολιάζουν πολύ απλά δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους.

Για όλους μας υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μας αγαπήσει και θα μας δεχτεί γι’ αυτό που είμαστε πραγματικά.

Η ομορφιά είναι μέσα μας και όχι έξω μας.

Το να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε είναι καθήκον μας αλλά πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες και όχι των άλλων.

Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε… τόσο απλά!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε κάτι που πραγματικά… αξίζει τον κόπο!

«Ποια είναι η διαχωριστική γραμμή της σέξι γυναίκας από την πρόστυχη;»

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>