Χόμπιτ: H μάχη των πέντε στρατών

wvgfw

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του τολκινικού έπους ήταν και το πιο φαντασμαγορικό. O Peter Jackson ενορχηστρώνει για μία ακόμη φορά πολεμικές χορογραφίες επικών διαστάσεων με στιγμές-συγκρατημένης- συγκίνησης . Η δράση είναι υπέρ του δέοντος χορταστική ώστε να ικανοποιήσει και τον απαιτητικό θεατή.

 

Iστορία: ο δράκος Νοσφιστής ζητάει την εκδίκησή του από τους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης . Ο Θόριν ο Δρύασπις , κυριευμένος από την τρέλα του για την ιερή πέτρα, χάνει τον εαυτό του θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των στερνών του φίλων-συμπολεμιστών. Παράλληλα στρατεύματα παρελαύνουν προς το Βουνό της μοναξιάς για τον αμύθητο θησαυρό. Ξωτικά, νάνοι, άνθρωποι και φυσικά Όρκς ! Το μέλλον της Μέσης Γης κρίνεται αβέβαιο. Ο Μπίλμπο Μπάγκινς μπορεί άραγε να αποτρέψει την καταστροφή;

 

The-Hobbit-The-Battle-of-The-Five-Armies

Για μία τελευταία φορά επιστρέφει το λαμπερό καστ(Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O’Gorman, Luke Evans, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Lee Pace, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Christopher Lee κ.ά. ). Μας δίνεται η ευκαιρία ν’ αποχαιρετήσουμε τους αγαπημένους μας ήρωες , τον πάνσοφο Gandalf, τον ευφυέστατο Bilbo, την αψεγάδιαστη Tauriel, τον Legolas και την «μαγευτικά όμορφη» Garadriel. Το ταξίδι μας στη Μέση Γη τελειώνει οριστικά έπειτα από 13 χρόνια και δύο τριλογίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Orlando Bloom “Είναι συγκινητικό να σκέφτομαι πως ξεκίνησα στα 23 μου στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών και τώρα είμαι 37!’’ Ο βραβευμένος με Όσκαρ Peter Jackson ένωσε αριστουργηματικά την επιλογική ταινία του Hobbit με το ξεκίνημα της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί κατόρθωσε να διογκώσει σεναριακά 60 σελίδες του βιβλίου ώστε να παραδώσει μία ταινία 144λεπτών. Αξίζει να την δείτε και να βυθιστείτε … στη μαγεία του κόσμου του Τόλκιν.

 

The_Hobbit_The_Battle_Of_The_Five_Armies_teaser_trailer

Comments

comments