Καλύτερα να κλωτσάς, παρά να μιλάς…

Καλύτερα να κλωτσάς, παρά να μιλάς…

Είμαι σε σχέση δύο χρόνια και τρελά ερωτευμένη. Όταν γνώρισα τον σύντροφο μου τον χάζευα εκστασιασμένη. Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει και πολύ… ο άνθρωπος είναι σαν να βγήκε από διαφήμιση περιοδικού, ψηλός, γυμνασμένος, γοητευτικός, αρρενωπός, τι να σας λέω ένα κουκλάκι ζωγραφιστό.

Όταν τον γνώρισα καλύτερα, όχι απλά τον αγάπησα περισσότερο, αλλά τον λάτρεψα. Είναι πολύ καλό παιδί, ευγενικός, με προσέχει και με φροντίζει και δείχνει και αυτός να με λατρεύει και με το παραπάνω!! Στο επάγγελμα ποδοσφαιριστής, πολλα υποσχόμενος, οικονομικά πολύ άνετος και από τη δουλειά του και από το σπίτι του,  τον εχει τον τρόπο του.


Δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα σε μία σοβαρή συζήτηση…


Σίγουρα θα πείτε πως έπιασα τον πρώτο λαχνό του λαχείου, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό όμως στη σχέση μας και δεν έχω καταφέρει να βρω λύση. Το πρόβλημα;;; Τα μαργαριτάρια που πετάει… Τι εννοώ;; Πως η μόρφωση και το λεξιλόγιο του είναι περιορισμένα. Η ορθογραφία του χαώδης και πολλές φορές ακόμα και η διατύπωση του, είναι ασυνάρτητη. Με τα τρέχοντα ζητήματα, πολιτικά και κοινωνικά, καμία απολύτως επαφή.  Δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα σε μία σοβαρή συζήτηση. Το τι μαργαριτάρια πετάει το στόμα του δεν περιγράφεται… Κάτι σε Φατσέα στο καφέ της Χαράς σκέψου, αλλά σε πιο light, μην είμαι και υπερβολική.

Με το ζόρι έχει τελειώσει το επαγγελματικό λύκειο και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για παραπάνω καλλιέργεια, αφού με το διάβασμα έχει πάρει διαζύγιο. Άντε καμιά αθλητική εφημερίδα να πάρει στα χέρια του και αυτή μόνο τους τίτλους.

Προσπάθησα να τον πείσω με τρόπο να αρχίσει να διαβάζει κανένα βιβλίο, αλλά τίποτα. Εγώ απ’ την άλλη έχω αδυναμία στο διάβασμα και κάθε φορά που με βλέπει να διαβάζω απορεί πως μπορώ και κάθομαι τόσες ώρες με ένα βιβλίο.  Κάποια στιγμή λοιπόν, αποφάσισα να του κάνω δώρο ένα βιβλίο και σκέφτηκα για να τον προσελκύσω να το διαβάσει, να έχει θέμα από αυτά που του αρέσουν στις ταινίες. Το συγκεκριμένο μάλιστα είχε βγει και σε ταινία.

Το πήρε στα χέρια του, το φυλλομέτρησε, με κοίταξε λες και είχα κατέβει από άλλον πλανήτη και μου είπε: “Είναι δυνατόν να κάτσω να διαβάσω τόοοοσες σελίδες;;;; Θα δω την ταινία και δεν θα χάσω τόσο χρόνο!!!’” Απογοήτευση…


Βλέπω τα βλέμματα που ανταλλάσουν, όταν μιλάει και ντρέπομαι αφάνταστα…


Όταν είμαστε οι δυο μας, είμαστε πολύ καλά. Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, έχουμε την αγάπη μας για τα ζώα, για τη μουσική και για το ποδόσφαιρο καθότι είμαι φαν της μπάλας.
Το πρόβλημα όμως είναι όταν βγαίνουμε με τους φίλους μου. Βλέπω τα βλέμματα που ανταλλάσουν, όταν μιλάει και ντρέπομαι αφάνταστα. Προσπαθώ να ανοίξω συζήτηση, για πράγματα που αγαπά και γνωρίζει καλά (π.χ. για μουσική, σκυλάκια, τη δουλειά του) εκεί δεν τον πιάνει κανένας, άμα ξεφύγουμε όμως από αυτά έχουμε θέμα!

Πρόσφατα μου ζήτησαν και οι γονείς μου να τον γνωρίσουν. Ο πατέρας μου φιλόλογος συνταξιούχος και η μητέρα μου δασκάλα…
Δεν μπορώ να φανταστώ την συνάντηση…

 

 

 

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!