Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!

b202df91355c267918bde1d55434bacf

 

Φίλες μου,
Δυστυχώς οι γρήγοροι ρυθμοί, οι δουλειές και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα συχνά να παραμελούμε την εξωτερική μας εμφάνιση και αυτό με τη σειρά του να χαλάει και τη διάθεση μας. Από την άλλη, πέρα από την έλλειψη χρόνου, συχνά δεν υπάρχει και η οικονομική άνεση για πολυτέλειες και λούσα. Έφτασε η στιγμή να κάνουμε κάτι για αυτό!

 

Ένα Σάββατο ή μια Κυριακή , που θα είστε πιο ελεύθερη και αφού στείλετε τα παιδιά και το σύζυγο για ψώνια ή βόλτα (φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι θα αργήσουν αρκετά να γυρίσουν) , θα αφοσιωθείτε στη δική σας περιποίηση και χαλάρωση. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας , μια επιβράβευση για την κούραση της εβδομάδας.

 

Αρχικά , ας δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα… βάζουμε να παίζει το αγαπημένο μας χαλαρωτικό κομμάτι στο replay και χαμηλώνουμε το φωτισμό . Ιδανικά , ανάβουμε μικρά ρεσώ κεράκια στο μπάνιο μας.. και αφήνουμε τη μπανιέρα να γεμίσει με νερό μέχρι επάνω.

 

Ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τα άλατα που μόνες μας φτιάξαμε (το πώς θα το δείτε εδώ ) – Το μπάνιο με άλατα ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το δέρμα μας. Παράλληλα αναζωογονεί τις αισθήσεις και απομακρύνει τη νευρική ένταση, ότι χρειαζόμαστε δηλαδή αυτή τη στιγμή. Θα περιποιηθούμε το σώμα μας με ένα γάντι απολέπισης και το scrub σώματος που μόνες μας μάθαμε να φτιάχνουμε σε προηγούμενο άρθρο (περισσότερα εδώ ) και με το σπιτικό  scrub κατά της κυτταρίτιδας, θα προσπαθήσουμε να εξολοθρεύσουμε αυτόν τον εχθρό.

 

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε την homemade μάσκα μαλλιών που φτιάξαμε με φυσικά υλικά από την κουζίνα μας! (για να θυμηθείτε , πατήστε εδώ ) Έτσι , περιποιούμαστε τον εαυτό μας χωρίς έξοδα και με αγνά υλικά. Αργότερα , βγαίνοντας από το μπάνιο μας, θα χρησιμοποιήσουμε την μάσκα προσώπου από γιαούρτι που έχουμε ήδη ετοιμάσει από πριν και το πρόσωπο μας θα ανακτήσει τη χαμένη του ζωντάνια.

 

Ξαπλώστε αναπαυτικά και τοποθετήστε στα μάτια σας δύο ροδέλες αγγουριού για 15 λεπτά. Πέρα από την δροσιά που θα νιώσετε, θα εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι ως δια μαγείας..! Ύστερα, θα απλώστε με κυκλικές και αργές κινήσεις την αγαπημένη σας κρέμα σώματος σε όλο σας το σώμα. Δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε και το  λάδι κατά της κυτταρίτιδας που φτιάξαμε σε προηγούμενο άρθρο.

 

Ταξιδιάρικη μουσική , χαλαρή διάθεση , ευχάριστες θετικές σκέψεις , νιώθετε όμορφη μέσα και έξω , πλήρως ανανεωμένη και αναζωογονημένη . Την ευχάριστη αυτή στιγμή , -την χαλάρωση – διακόπτει το κλειδί που ακούγεται στην πόρτα. Μπαίνει ο σύζυγος σας, σας βλέπει , σας καμαρώνει και σας χαμογελάει διάπλατα.. μόλις φτιάξατε την ημέρα και των δύο σας .

 

 

 

 

Comments

comments