Κέικ μήλου που τρώγεται χωρίς ενοχές

 

cakemhlou

Πολύ ζουμερό  το κέικ  μήλου που σάς προτείνουμε.Είναι εύκολο στην προετοιμασία του και πολύ γευστικό.

Το μήλο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5γρ), βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Θερμιδικά αποδίδει 65 kcal ανά 125 gr (τεμάχιο), ενώ αποτελείται από νερό σε ποσοστό 84%.

Πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μήλων, καθώς καθυστερεί τα νοσήματα φθοράς και παρέχει αντιγηραντική, αγχολυτική, ηρεμιστική και αντιπυρετική προστασία.

Το μέλι περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο, τα οποία βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, αρκετές βιταμίνες όπως C, A, B1 που αν και βρίσκονται σε μικρές ποσότητες, παίζουν ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τα ένζυμά του έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών.

Υλικά

Για το κέικ μήλου θα χρειαστείς

3 μεγάλα αβγά 3/4 φλ. μέλι ½ φλ. ζάχαρη ¼ φλ. καστανή ζάχαρη 1 ¼ φλ. λάδι κανόλας 1 ½ κ.σ.

βανίλια 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. baking powder 1 κ.σ. μαγειρική σόδα 1 ½ κ.γ. κανέλα

3/4 κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. all spice μείγμα μπαχαρικών γαρύφαλλο σκόνη 4 μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα

Για το γλάσο

1 φλ. και 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/4 κ.γ. βανίλια 1-2 κ.σ. κρέμα χωρίς λακτόζη

Διαδικασία για το κέικ μήλου:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπάμε τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα.

Προσθέτουμε το μέλι, τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το λάδι κανόλας και τη βανίλια.

 

Σε ένα άλλο μπόλ μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, τα αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών.

Ρίχνουμε το στερεό μείγμα αλευριού στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα.

Ψεκάζουμε τη φόρμα του κέικ με σπρέι μαγειρικής, φροντίζοντας να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσέχοντας το μείγμα να
καλύπτει τα ¾ της φόρμας, για να μη χυθεί έξω από τα τοιχώματά της.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 75 με 90 λεπτά.

Μόλις οι άκρες του αρχίσουν να ροδίζουν και η επιφάνεια του αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα,
«τσιμπάμε» το κέικ με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί και στο εσωτερικό του.

Αν αντιληφθούμε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά, είναι έτοιμο και μπορούμε να το βγάλουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε το κέικ έξω από το φούρνο για 10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Όταν το βγάλουμε από τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει.

Διακοσμούμε το κείκ την ημέρα, που θα το σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κέικ με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Για το γλάσο

Τοποθετούμε 1 φλ. ζάχαρη άχνη σε ένα μπόλ.

Προσθέτουμε ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 1 κ.σ. κρέμα στο μπόλ.

Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα ή πιρούνι για να γίνει ενιαίο.

Προσθέτουμε επιπλεόν κρέμα, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει παχύρευστη υφή.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ σε σχήμα «ζίκ ζάκ».

Το αφήνουμε το να κρυώσει για 30 με 60 λεπτά και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια τρουφάκια με καραμέλα και με μόνο 4 υλικά!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>