Κινδυνεύει ο άντρας κάνοντας στοματικό σεξ;

sex

Οι άνδρες προσφέρουν στοματικό σεξ το ίδιο συχνά με όσο το λαμβάνουν, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνουν ηλικιακά. Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι άνδρες, ιδίως οι ηλικιωμένοι άνδρες, προσφέρουν στοματικό σεξ στις γυναίκες όσο συχνά οι γυναίκες το προσφέρουν σε εκείνους.

Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μόνο το 55% των ανδρών ηλικίας 20-24 ετών κάνουν στοματικό σεξ στις συντρόφους τους σε σύγκριση με το 75% εκατό των γυναικών που το κάνουν σε εκείνους.

Οι άντρες ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με 59% των γυναικών! Αυτό το μοτίβο υποδηλώνει ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο “ανταποδοτικοί” γίνεστε στο στοματικό σεξ

 

Η μελέτη είναι το πιο πρόσφατο αποδεικτικό στοιχείο ότι τα αγόρια χρειάζονται το εμβόλιο HPV όσο και τα κορίτσια – και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο πιεστικό για τους άνδρες.

]Όταν το εμβόλιο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, δόθηκε μόνο σε έφηβες για να τους προστατεύσει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που σχετίζεται με τον HPV.

Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι η επίπτωση του καρκίνου του στοματοφάρυγγα θα υπερβεί τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις ΗΠΑ έως το 2020 – και οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες έχουν υψηλό κίνδυνο.

Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά είδη HPV, αλλά μόνο λίγα είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο.

Τα στελέχη HPV 16 και 18 είναι ήδη γνωστό ότι προκαλούν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ο HPV16 προκαλεί επίσης τον καρκίνο του στοματοφαρυγγικού συστήματος.

«Για τους λόγους αυτούς, θα ήταν χρήσιμο να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους υγιείς ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος, προκειμένου να καταρτιστούν τις πιθανές στρατηγικές ανίχνευσης», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Amber D’Souza, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins Bloomberg.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για 13.089 άτομα ηλικίας 20 έως 69 ετών που συμμετείχαν στην Έρευνα Εθνικής Εξέτασης για την Υγεία και τη Διατροφή (NHANES) και είχαν υποβληθεί σε δοκιμή για HPV από του στόματος.

Στη συνέχεια συνέκριναν αυτά τα δεδομένα με ομοσπονδιακά στοιχεία για διαγνώσεις και θανάτους του καρκίνου του στοματοφάρυγγα για να προβλέψουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από τον HPV από του στόματος.

Εκείνοι που είχαν μία ή καμία στοματική σεξουαλική επαφή είχαν το χαμηλότερο ποσοστό καρκίνου που προκαλεί από του στόματος HPV – επηρεάζοντας το 1,8% των καπνιστών και το 0,5% των μη καπνιστών.

Εάν οι γυναίκες είχαν δύο ή περισσότερους από του στόματος σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ο ρυθμός μόλυνσης αυξήθηκε ελαφρά στο 1,5%.

 

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>