Γιατί ο γάμος σας αργοπεθαίνει; Οι 6 λόγοι που τον καταστρέφουν!

 

diazygio

Δεν πρόκειται για ρητορική ερώτηση αλλά για ένα γεγονός που αντιμετωπίζει ένα στα δύο ζευγάρια. Οι σχέσεις στο γάμο με τον καιρό γίνονται σαν αδελφικές και η ρουτίνα και η βαρεμάρα φέρνουν αποξένωση.

Γιατί ο γάμος σας αργοπεθαίνει; Ποιοι λόγοι τον καταστρέφουν αργά αλλά σταθερά; Πώς σώζεται;

Ας δούμε τους λόγους που  τον καταστρέφουν αργά αλλά σταθερά: 

Δεν περνάτε χρόνο με τους φίλους σας

Η κοινωνικοποίηση εκτός συζυγικής εστίας, με ανθρώπους που σας φέρνουν σε επαφή με τον έξω κόσμο και φίλους που εμπιστεύεστε και μπορείτε να συζητήσετε εποικοδομητικά μαζί τους, είναι σημαντική για την ανανέωση της διάθεσής σας, απέναντι στη ζωή αλλά και τον σύντροφό σας.

Αμελείτε την αξία της καθημερινής επαφής

Το σεξ δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσετε σεξουαλικά με τον σύντροφό σας και να δείξετε ο ένας στον άλλον το ερωτικό του ενδιαφέρον. Μπορείτε καθημερινά να βρίσκετε ευκαιρίες για ένα τρυφερό χάδι, ένα άγγιγμα που ερεθίζει και μια κίνηση που υπενθυμίζει την ερωτική υπόσταση της σχέσης σας.

Δεν μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού

Φροντίστε να μοιράσετε τις δουλειές που, ούτως ή άλλως, βαραίνουν κάθε σπιτικό και μοιραστείτε, έτσι, και τον αναπόφευκτο κόπο. Ούτε γκρίνια ούτε κούραση. Δεν αξίζει;

Βγαίνετε με ζευγάρια που δεν περνάτε καλά

Επιλέξτε να βγαίνετε με ανθρώπους που νιώθετε ότι ταιριάζετε και οι δύο και, κυρίως, που περνάτε καλά ξεχνώντας τη «ζευγαρίστικη» διάσταση.

Δε μιλάτε για για τη σχέση σας

Ένα ζευγάρι πρέπει να παρατηρεί τις αλλαγές που υφίσταται η σχέση και να συζητά γι’ αυτές, ο κάθε σύζυγος από τη σκοπιά του και με γνώμονα την κοινή βούληση να μείνουν δεμένοι και αγαπημένοι.

Είστε συγκάτοικοι και όχι εραστές

Μην επαναπαύεστε σε μια ταινία ή μια κυριακάτικη βόλτα, κάντε τολμηρές προτάσεις ο ένας στον άλλον και μην παραλείπετε να τονίζετε το ερωτικό στοιχείο, σημαντικό διακριτικό μιας υγιούς, μακροημερεύουσας συζυγικής σχέσης.
Όσο δύσκολο κι αν είναι να διατηρήσετε «αναμμένη» τη φλόγα μετά τον γάμο, η προσπάθεια σίγουρα αξίζει.

Δείτε ακόμη:

Θέλεις να γίνεις άμεσα νυφούλα; Δες πώς θα το πετύχεις!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>