Μακάρι να μπορούσα να πάω διακοπές με τον άντρα μου…!

Αυτό το κείμενο της αναγνώστριας μας αποτελεί απάντηση σε προηγούμενη ιστορία αναγνώστριας  με τίτλο  »Δε θέλω να πάω διακοπές με τον άντρα μου!»

Η πρώτη σκέψη όταν διάβασα την εξομολόγηση της φίλης μας ήταν να γράψω ένα σχόλιο τύπου «δεν μας παρατάτε βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχετε την πολυτέλεια να σας πνίγουν οι διακοπές».

Όμως είμαι γυναίκα και μητέρα και θα ήθελα με αυτούς τους ρόλους να μεταφέρω στην φίλη μας την δική μου οπτική, να καταλάβει πως αυτά που την πνίγουν, κάποιοι άλλοι θα παρακαλούσαν να τα αποκτήσουν.

Είμαι ιδιωτική υπάλληλος, μητέρα δύο παιδιών δέκα και δώδεκα χρονών αντίστοιχα. Ο σύζυγός μου είναι πολιτικός μηχανικός, τρία χρόνια τώρα όμως, η δουλειά του ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Από την αρχή του καλοκαιριού εργάζεται ως σερβιτόρος σε ένα νησί.

Εγώ την άδειά μου την διαθέτω στην φροντίδα μιας ηλικιωμένης κυρίας, που οι κόρες της θα φύγουν για διακοπές, ούτως ώστε να έχω κάποια έξτρα χρήματα.

Με αυτές τις συνθήκες, όπως καταλαβαίνεις, έχω τρία χρόνια να πάω διακοπές. Κάπου κάπου, το σαββατοκύριακο, όταν έχω λίγο χρόνο, πηγαίνω τα παιδιά μου στη θάλασσα και νοιώθουμε πανευτυχείς μόνο και μόνο για αυτό.

Και πραγματικά σου μιλάω , το να πάω με τις σημερινές συνθήκες διακοπές σε νησί ή κοντά στη θάλασσα μου είναι ένα ανέφικτο όνειρο.

Ένα όνειρο που δεν νομίζω να μου το κατέστρεφε ούτε η κούραση, ούτε η δυσκολία των παιδιών.  Θα ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου , που όλα αυτά θα μηδενιζόταν.

Όμως προσπάθησα να έρθω στη θέση σου και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έχεις κουραστεί φίλη μου.

Είσαι μητέρα πλήρους απασχόλησης και έχεις ανάγκη και εσύ για ξεκούραση.

Έτσι λοιπόν σου προτείνω να κάνεις μια σε βάθος συζήτηση με τον φλώρο-απόντα σύζυγό σου, γιατί βλέπω να μην υπάρχει επικοινωνία και οποιαδήποτε συμμετοχή δική του στα οικογενειακά βάρη να είναι ανύπαρκτη.

Προσπάθησε να του εξηγήσεις ότι δεν κουράζεται μόνο αυτός που φέρνει τα χρήματα άλλα και αυτός που μεγαλώνει τα παιδιά και φροντίζει το σπίτι.

Πρέπει και συ να διεκδικήσεις αυτά που έχεις ανάγκη, να μην περιμένεις από τους άλλους να μαντεύουν τα συναισθήματά σου , να τα εξωτερικεύεις και το κυριότερο να μην τα κρατάς μέσα σου και σε πνίγουν.

Ελπίζω φίλη μου να με διαβάσεις , να δεις τις φετινές σου διακοπές από διαφορετική οπτική και σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα.

Καλό καλοκαίρι.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>