Μαρμελάδα πορτοκάλι με μέλι: Όλη η νοστιμιά στο πιάτο σου!

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι με υπέροχο μέλι, κανέλα και γαρύφαλλα; Είναι γευστική, πικάντικη και μυρωδάτη.

Επιπλέον έχει λίγες θερμίδες και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Θα την καταναλώσετε χωρίς πολλές τύψεις, είναι οικονομική και εύκολη στην παρασκευή της.

Υλικά

15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
Άφθονο νερό
1 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
5 η 10 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 10 ή 15 μέρες, σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».

Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα για να σφραγίσουν. Λόγω έλλειψης συντηρητικών να καταναλωθεί άμεσα και να φυλαχτεί στο ψυγείο.

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!