Τι θα συμβεί αν καταναλώνεις για μια εβδομάδα μέλι και σκόρδο;

skordo-kai-meli

Το σκόρδο, είναι μια υπερτροφή με πολλαπλές ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου. Χρησιμοποιείται είτε στη μαγειρική οπού προσδίδει γεύση τα πιάτα μας, είτε ως φάρμακο.

Μάλιστα θα έχετε προσέξει πως αρκετοί ηλικιωμένοι κάθε πρωί πριν καν φάνε το πρωινό τους καταπίνουν μια σκελίδα σκόρδο.

Γιατί το κάνουν; Μα για την αλισίνη, μια ενεργή χημική ουσία που συμβάλλει στον έλεγχο των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης, της αρτηριακής πίεσης και άλλων παθήσεων που συνδέονται με το καρδιαγγειακό σύστημα.

Χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, αναπνευστικών νόσων και μυκητιάσεων.

Χάριν στην αντιφλεγμονώδη δράση του και στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το σκόρδο αποτελεί ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα της συμβατικής αντιμετώπισης της αρθρίτιδας, του καρκίνου και του διαβήτη.

Αν δεν μπορείτε να το φάτε ωμό κυκλοφορεί σε σε μορφή χαπιού άρα αποφεύγετε τη δυσοσμία της αναπνοής.

Οι ειδικοί στη διατροφή συνιστούν να καταναλώνεται ωμό για να διατηρούνται όλα τα ενεργά συστατικά του.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το σκόρδο με μέλι, έτσι καταναλώνεται πιο εύκολα και όλες οι ωφέλειές του ενισχύονται.

Σε τι μας ωφελεί;

1. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος

Οι θειούχες χημικές ουσίες στο σκόρδο, όταν συνδυάζονται με τις ωφέλειες του μελιού, κάνουν πολύ καλό στο κυκλοφορικό σας σύστημα.

Και τα δύο συστατικά προλαμβάνουν το πήξιμο του αίματος και δυναμώνουν τις αρτηρίες σας για την αποφυγή διαταραχών όπως η θρόμβωση και οι κιρσοί.

2. Μειώνεται η αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια νόσος που μπορεί να απειλήσει ολόκληρη την καρδιαγγειακή σας υγεία. Για να την ελέγξετε με φυσικό τρόπο, δοκιμάστε να καταναλώνετε μέλι και σκόρδο με άδειο στομάχι κάθε μέρα.

3. Ελέγχεται η κακή χοληστερίνη

Η αλισίνη που απελευθερώνεται όταν λιώνετε το ωμό σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το αίμα σας απομακρύνοντας την υπερβολική χοληστερίνη. Αποτελεί επίσης ένα θαυμάσιο τρόπο ελέγχου του επιπέδου των τριγλυκεριδίων σας.

4. Μειώνεται η φλεγμονή

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές από τις χρόνιες διαταραχές της υγείας τις οποίες αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι συνδέονται με ανισορροπίες στο σώμα οι οποίες προκαλούν φλεγμονή.

Τόσο το σκόρδο όσο και το μέλι καταπολεμούν τη φλεγμονή και λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα, βοηθώντας σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, κατακράτησης υγρών και μυϊκών διαταραχών.

5. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του μελιού και του σκόρδου είναι εξαιρετικές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Και τα δύο συστατικά βελτιώνουν τις άμυνες του οργανισμού κατά των ιών, των βακτηρίων και κάθε άλλου είδους παθογόνου οργανισμού.

6. Καταπολεμάται ο βήχας

Όποτε ο βήχας σας οφείλεται σε κάποια βακτηριακή λοίμωξη ή σε ιό, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα απλό σιρόπι φτιαγμένο με μέλι και λιωμένο σκόρδο.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό που αισθάνεστε και δρα επίσης ως αποχρεμπτικό,προάγοντας την απομάκρυνση του φλέγματος.

7. Επιταχύνεται η ανάρρωσή σας από τα κρυολογήματα και τη γρίπη

Όλα τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης μπορούν να ανασταλούν προσωρινά με τη συνεχόμενη κατανάλωση του συγκεκριμένου μείγματος.

Αυτή συμβάλλει στην καταπολέμηση των ιών και ενισχύει την παραγωγή των αντισωμάτων που είναι υπεύθυνα για την προστασία των αεροφόρων οδών σας.

Πώς φτιάχνεται αυτή η φυσική συνταγή με μέλι και σκόρδο;

Για να εξασφαλίσετε όλες τις ωφέλειες που περιγράψαμε παραπάνω, φροντίστε το σκόρδο και το μέλι σας να είναι καλής ποιότητας μα αγνά υλικά από πιστοποιημένο παραγωγό.

Υλικά

1 φλιτζάνι μέλι (335 γραμμάρια)
10 σκελίδες σκόρδο
1 γυάλινο βάζο με καπάκι

Προετοιμασία

Ψιλοκόψτε τη σκελίδα του σκόρδου ή λιώστε τη με μια πρέσα σκόρδου.
Αδειάστε το μέλι στο γυάλινο βάζο και ανακατέψτε με αυτό το σκόρδο.
Κλείστε το βάζο και φυλάξτε το σε σκοτεινό μέρος για μία εβδομάδα.
Μετά από αυτό το διάστημα θα έχετε ένα πλούσιο, υγιεινό σιρόπι.

Πώς λαμβάνεται

Τρώτε μία κουταλιά της σούπας πριν το πρωινό γεύμα, είτε μόνη της είτε διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.
Καταναλώνετε το μείγμα αυτό καθημερινά για εφτά μέρες στη σειρά. Περιμένετε μια-δυο εβδομάδες και επαναλάβετε.

Φυλάξτε το μέλι με το σκόρδο σε θερμοκρασία δωματίου για να μην αρχίσει να κρυσταλλώνει.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι επιδράσεις της συγκεκριμένης θεραπείας θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να διαχειριστώ μια κρίση πανικού;

Comments

comments