Μηλόπιτα με σφολιάτα και μαρμελάδα σε σχήμα λουλουδιού

Μηλόπιτα με σφολιάτα και μαρμελάδα σε σχήμα λουλουδιού για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Πρόκειται για μια απλή, οικονομική και “ταπεινή” μηλόπιτα και θα την απολαύσουμε μ’ ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι.

Υλικά:

1 σφολιάτα
μήλα
1 κ.σ.βούτυρο
5 κ.σ.καστανή ζάχαρη
1αυγό
0,5 κ.γ.κανέλα
μαρμελάδα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Παρασκευή:

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν τα μήλα.Σκορπίζουμε ομοιόμορφα πάνω τη μισή γέμιση με τα μήλα.

Κόψτε τη σφολιάτα σε λωρίδες, απλώστε σε όλο το μήκος της μαρμελάδα και στις άκρες βάλτε φλούδες μήλου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Τυλίξτε τις λωρίδες και με ένα χτυπημένο αυγό αλείφουμε τα πλαϊνά της σφολιάτας για να κολλήσουν. Στη συνέχεια βάζετε τα μηλοπιτάκια σε ατομικές φόρμες αφού γυρίσετε ελαφρά τις άκρες για να γίνει η εικόνα τους σαν λουλούδι.

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με βούτυρο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Σκοπός μας είναι η σφολιάτα να φουσκώσει καλά και να πάρει χρώμα.

Tip:

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο φύλλο, μπορείτε να το κόψετε στα τρία και να το βάλετε στην κατάψυξη για επόμενη φορά. Έτσι θα έχετε ανά πάσα στιγμή γρήγορα ένα γλυκάκι. Το κατεψυγμένο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σύντομα (γι΄ αυτό και το αξιοποίησα άμεσα).

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>