Μπορεί να γεννηθεί ξανά η φλόγα και το πάθος στο γάμο;

 

Γάμος… Πριν από αυτόν όλοι μας ορκιζόμασταν πίστη, αγάπη και αφοσίωση στον άνθρωπό μας. Ξυπνούσαμε και κοιμόμασταν με το όνομά του στα χείλη μας και η σκέψη μας ήταν στραμμένη σ’ αυτόν. Χτυπούσε η καρδιά μας σαν την καμπάνα της εκκλησίας στην ιδέα της συνάντησής μας.

Ήμασταν  πάντοτε περιποιημένοι πριν βγούμε έξω και βέβαια παρουσιάζαμε τον καλύτερό μας εαυτό.  Όταν παντρευτήκαμε λίγο οι δουλειές του σπιτιού, λίγο η σκληρή καθημερινότητα γίναμε αδιάφοροι για την εικόνα μας, λιγότερο ερωτικοί και επιθυμητοί.

Απομυθοποιήσαμε εν ολίγοις την πριγκίπισσα και τον πρίγκιπα και γίναμε απλοί πεζοί και λιγότερο ονειροπόλοι. Μπορεί να γεννηθεί ξανά η φλόγα και το πάθος στο γάμο;

Ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Αλλάζει την εικόνα μας, αλλάζει τις ανάγκες μας και μάς εξελίσσει, πολλές φορές, εντελώς διαφορετικά.  Έτσι μπορεί ο ένας να προπορεύεται και ο άλλος να μένει πίσω οικονομικά αλλά και σε επίπεδο προσωπικής εξέλιξης.

Ο έρωτας φεύγει γιατί δεν κάνουμε τίποτα για να τον συντηρήσουμε ή για να του δώσουμε μια τόνωση.

Πόσο να κρατήσει ο έρωτας; Δύο χρόνια; Τέσσερα χρόνια; Πολλά λέω. Αρκετά νωρίτερα έχει δώσει τη θέση του σ’ αυτό που ονομάζεται κατανόηση, σεβασμός, συντροφικότητα, συνεργασία, αγάπη.

Ποιος κόβει το αλατοπίπερο από την σχέση; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις ζωντανή τη σπίθα που άναψε τον έρωτα; Πόση προσπάθεια χρειάζεται για να μη γίνετε δύο ξένοι που κάποτε αγαπήθηκαν;

Ο Tolkien είχε πει πως »Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.»

Κάποιος, κάπου κάποτε, κάτι παρεξήγειται. Δεν μπορώ να δεχθώ πως γνωρίζεσαι τόσο καλά με τον άνθρωπό σου που δεν χρειάζεται να επικοινωνείς πέρα από τα στοιχειώδη. Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί που κινούνται, εξελίσσονται, αναπροσαρμόζονται και κάποτε μπορεί και να πεθάνουν. Όταν συμβεί αυτό το τελευταίο πρέπει να είσαι εκεί για να το καταλάβεις.

Πρέπει να είσαι έτοιμη να το αναγνωρίσεις και να το επιλύσεις. Εμείς κορίτσια κρατάμε τη σχέση και το γάμο κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ας προσπαθήσουμε άντρες και γυναίκες να μην είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας και ας θυμηθούμε ξανά τα καλά στοιχεία του συντρόφου μας, που τον έκαναν ερωτεύσιμο στα μάτια μας.

Πώς θα αντιδρούσαμε εάν ένας νέος έρωτας μας χτυπούσε την πόρτα;

Τί θα κάναμε όλοι μας για να σαγηνεύσουμε το νέο αυτόν άνθρωπο;

Αν μπούμε στη διαδικασία αυτή ίσως έχουμε ελπίδα να γεννηθεί εκ νέου ο χαμένος έρωτας και το πάθος. Αφού υπάρχει αγάπη και βέβαια και ασφάλεια και εμπιστοσύνη είναι κρίμα να μην το παλεύουμε λίγο παραπάνω.

Ο έρωτας είναι σαν το λουλούδι. Θέλει αγάπη, στοργή, ανανέωση, εκπλήξεις και βέβαια να θυμόμαστε πως είμαστε εραστές και όχι αδέλφια ή συγκάτοικοι.

Είναι στο χέρι μας και δεν πρέπει να μάς τρομάζουν τα σκαμπανεβάσματα γιατί ο γάμος είναι σαν τη θάλασσα μια με νηνεμία και μια με φουρτούνες…

Στο σεξουαλικό κομμάτι ακόμα θα μπορούσαμε  να δοκιμάσουμε καινούργιους πειραματισμούς ας πούμε να ενημερωθούμε  για καινούργια παιχνίδια ενηλίκων  από κάποιο βιβλίο και βέβαια να επιδιώξουμε  την ερωτική ανανέωση με το να ρωτήσουμε τον σύντροφό μας τί μας αρέσει και τί όχι, τί θα επιθυμούσαμε να κάνουμε και τί όχι.

Το ζευγάρι θα πρέπει να βάλει τη φαντασία να δουλέψει και να ξεφύγει από τη συνήθεια και τη ρουτίνα.

Στην αρχή μπορεί να φανεί μάταιο και ίσως και να μην έχεις τα κουράγια να σηκωθείς από τον καναπέ, να αφήσεις το τηλεκοντρόλ από το χέρι και να πας να φτιάξεις ένα ωραίο δείπνο-έκπληξη ή μια ρομαντική βραδιά γεμάτη έρωτα και γοητεία.

Ναι είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω αλλά τρώγοντας  έρχεται η όρεξη και σταδιακά θα δεις πώς και ο άντρας σου θα σε ερωτευτεί ξανά.

Στο χέρι μας είναι και όχι στο χέρι του χρόνου…

Το γνωρίζατε;;;

Κάποιες μέρες βρίσκεις τη μυρωδιά της συντρόφου σου κάπως… πιο sexy; Δες γιατί!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>