Ποιο είναι το «θαυματουργό» μυστικό για να έχει… διάρκεια ο γάμος σου!

gamos

Η ευτυχία σ’ ένα ζευγάρι, δεν είναι κάτι που έρχεται τυχαία. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια μαγική συνταγή ούτε και μυστικά για ένα ευτυχισμένο γάμο.

Πρόκειται για ένα πολύτιμο αγαθό που αποκτιέται με κατανόηση για τις ανάγκες και ευαισθησίες του άλλου και με συνεχή προσπάθεια.

Εκείνο που είναι σημαντικό και συμβάλλει τα μέγιστα στην ευτυχία των ζευγαριών, είναι η ικανότητα που έχουν να εξισορροπούν τις αναπόφευκτες, δύσκολες αρνητικές για τις σχέσεις τους στιγμές με αναζωογονητικές, θετικές προσεγγίσεις και εμπειρίες που θεμελιώνουν και ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ τους.

Κάθε ζευγάρι έχει ένα βασικό μυστικό της δικής του ευτυχίας.

Για κάποιους είναι η εμπιστοσύνη, για άλλους η ειλικρίνεια, για άλλους το χιούμορ ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί, όπως εξηγούν, είναι το μυστικό κάθε ευτυχισμένου γάμου για αυτό προτείνουν 2 τρόπους για να αντιμετωπίζουμε κάθε διαφωνία που έχουμε με τον σύντροφό μας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι το 76% των Βρετανών ενήλικων πιστεύουν ότι για να είναι ένα ζευγάρι υγιές σ’ ένα γάμο, πρέπει στην πραγματικότητα να τσακώνονται και να τσακώνονται πολύ.

Για να ακριβολογούμε, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κατά μέσο όρο 3,9 καβγάδες ανά μήνα είναι το ιδανικό ποσό για να συμβάλει σε μια ευτυχισμένη σχέση του “ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα”!

«Παραδοσιακά, ο ισχυρισμός μπορεί να θεωρήθηκε ανθυγιεινός αλλά στην πραγματικότητα πολλοί Βρετανοί αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο της έκφρασης των συναισθημάτων σας – τόσο θετικών όσο και αρνητικών – στις σχέσεις», όπως αναφέρει η έρευνα.

Ενώ οι καβγάδες σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση, οι συμμετέχοντες συμπεριέλαβαν τα ραντεβού (3,8 φορές) και το σεξ (8,3 φορές τον μήνα) ως κλειδιά ενός ευτυχισμένου γάμου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σχέση τους επί 20 χρόνια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κλειδί για να παραμείνει μια σχέση όμορφη είναι η σκληρή δουλειά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ζευγάρια που περνούσαν χρόνο μεταξύ τους αλλά και έδειχναν αληθινό ενδιαφέρον ο ένας για τις ανάγκες τους, ακόμη και με καυγάδες, μπορούσαν και έλυναν πολύ πιο εύκολα τα προβλήματα που προέκυπταν σε αντίθεση με τα ζευγάρια που ήταν μεταξύ τους απομονωμένα.

Δείτε ακόμη:

Ντετέκτιβ αποκαλύπτει: 13 αλάνθαστα σημάδια ότι σε απατά!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>