Να γιατί πρέπει να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

chocolateΤρως το πρωινό σου καθημερινά από το σπίτι, παίρνεις στη δουλειά το μεσημεριανό σου (και καλά κάνεις) αλλά πάντα κάπου εκεί γύρω στις 4μμ νιώθεις μια ατονία, έχεις αυτή την αίσθηση της “υπογλυκαιμίας”, η οποία συνήθως μεταφράζεται σε επιτακτική ανάγκη να φας σοκολάτα.

Ωστόσο, έχεις πάντα δεύτερες σκέψεις είτε γιατί δεν έχεις μέτρο αν ξεκινήσεις είτε γιατί κάνεις τον πολύ λογικό συνειρμό ότι εφόσον η σοκολάτα έχει ζάχαρη, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή σε καθημερινή βάση.

Κάνεις λάθος. Οι διατροφολόγοι συγκλίνουν στο ότι τα ενδιάμεσα snacks είναι μέρος μια ισορροπημένης διατροφής, καθώς διατηρούν την ενέργειά σου σε ένα σταθερό επίπεδο και σε αποτρέπουν από λαίμαργες κρεπάλες στη συνέχεια.

Και ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότεροι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι νιώθουν μια επιθυμία για σοκολάτα τις πρώτες απογευματινές ώρες (κι αν είναι ελαφρώς αλατισμένη, ακόμα καλύτερα). Μπορείς να την εντάξεις ως snack στην καθημερινότητά σου λοιπόν, αρκεί να θυμάσαι ότι είναι ακριβώς αυτό, snack, οπότε θέλει προσοχή στο μέγεθος και αρκεί να προτιμάς τη σοκολάτα υγείας αντί για γάλακτος ή οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

Επιπλέον, για να έχεις το καλύτερο δυνατό snack που θα περιλαμβάνει και την αγαπημένη σου σοκολάτα αλλά και πρωτείνες, φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά (όλα όσα θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα γεμάτο ενέργεια snack), μπορείς να επιλέξεις αντί για σκέτη σοκολάτα, να φας μια μπάρα δημητριακών, η οποία θα δώσει ώθηση στα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σου.

 

Πηγή msn.gr

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!