Ανακαλύφθηκαν παιδικά ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το… μωρό!

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα την οικονομική αφαίμαξη των γονέων.

Τα ρούχα πριν προλάβετε να τα αγοράσετε και να τα χαρείτε φορεμένα πάνω στα παιδάκια σας είναι στενά ή κοντά.

Και βέβαια, μέχρι πρότινος η λύση ήταν η αγορά οικονομικών ρούχων ή ανταλλαγή ρούχων με τις φίλες σας.

Τώρα όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί παρελθόν και η εφεύρεση που υπόσχεται να είναι αρωγός στην τσέπη του γονιού είναι τα ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδάκι σας. Ακούγεται ως έργο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι…

Ένας Βρετανός αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Κατασκεύασε ρούχα από ειδικό ύφασμα τα οποία μπορεί να φοράει ένα μωρό από έξι μηνών μέχρι τριών χρονών.

Καταργεί με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον τέσσερα ενδιάμεσα νούμερα ρούχων, γλιτώνοντας αρκετά χρήματα για τους γονείς.

Η δομή του υφάσματος που χρησιμοποιείται είναι τέτοια, ώστε να επιτρέπει στα ρούχα να μεγαλώνουν μαζί με το παιδί.

Ο απόφοιτος μηχανικός Ράιαν Γιασίν βραβεύτηκε για αυτή την εφεύρεση με το ετήσιο βραβείο Καινοτομίας Τζέιμς Ντάισον που απονέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει καλές πιθανότητες και για ακόμα ένα βραβείο, αυτή τη φορά διεθνές.

Σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα από την αδερφή του που έκανε ένα αγοράκι. Ο Γιασίν σχεδίασε και έραψε κάποια ρούχα για το μωρό, αλλά χρειάστηκε κάποιες εβδομάδες, όταν τελικά η αδερφή του παρέλαβε τα ρούχα, δεν έκαναν πλέον στο μωρό.

Έτσι η εν λόγω εφεύρεση αν και όταν υπάρξει στα καταστήματα είναι βέβαιο πως τα παιδικά ρουχαλάκια θα κάνουν τρελές πωλήσεις.

Ακόμη και αν είναι τσουχτερά σε τιμή θα αξίζει το κόπο να επενδύσουν οι γονείς στην εν λόγω επιλογή  δεδομένης της διάρκειας ζωής τους.

Ανυπομονούμε να τα δούμε  να τα δούμε στα καταστήματα γιατί η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα της κρίσης θα βοηθήσει πολλές οικογένειες.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>