«Ποια είναι τα σημάδια που με μαθηματική ακρίβεια φωτογραφίζουν χωρισμό;»

Ερώτηση:

Είμαι 7χρόνια με έναν άντρα με τον οποίο εδώ και αρκετό καιρό δεν τα πάμε καλά. Όταν τον ρωτάω τι τον απασχολεί μου απαντά ξερά «τίποτα».

Όμως είναι αδιάφορος, κλειστός στον εαυτό του και δείχνει να μη νοιάζεται πλέον για εμένα. Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν πως μια σχέση οδεύει προς το χωρισμό;

Με «μαθηματική ακρίβεια» και «χειρουργικές κινήσεις», νιώθω πως απομακρύνεται από εμένα με στρατηγική για να μην με πληγώσει.

Ποια είναι κατ’ εσάς τα σημάδια που φανερώνουν χωρισμό προ των πυλών; Θα με βοηθούσε πολύ να τα ήξερα…

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη αντιλαμβάνομαι μέσα από τα ερωτήματά σας πως έχετε καταλάβει πως ο σύντροφός σας θέλει να σάς περάσει τα μηνύματά του…

Προφανώς, η σχέση σας περνάει μια σοβαρή κρίση και αν δεν βγείτε από το «σκοτεινό τούνελ» αλώβητοι ίσως φτάσετε σε χωρισμό. Εμείς, θα σάς θέσουμε ορισμένα ρητορικά ερωτήματα ώστε να τα «φωτογραφήσετε» και να δείτε αν συμβαίνουν στη σχέση σας.

Ο σύντροφός σας ή εσείς κάνετε αυστηρή και άκομψη κριτική με σκοπό ο ένας να πληγώσει τον άλλο;

Αν ο στόχος σας είναι να πονέσει ο απέναντί σας ώστε εσείς να «πάρετε το αίμα σας πίσω» είναι πιθανό να είστε ασύμβατοι.

-Το συναίσθημα της περιφρόνησης και της αδιαφορίας πονάει πολύ.

Οι κακίες ή η απαξίωση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου καθώς και η έλλειψη επιθυμίας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του, σταδιακά μάς απομακρύνουν μεγαλώνοντας το χάσμα και επιφέροντας οξύ πόνο.

-Είστε συνεχώς σε άμυνα;

Αυτό σημαίνει θυμό. Αν ο ένας βγάζει το χειρότερο εαυτό του άλλου τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο σκοπός είναι να είμαστε βοηθητικοί, συνεργάσιμοι και κυρίως ενθαρρυντικοί.

Παγερή στάση:

Αυτό σημαίνει πως δε σας αγγίζει η ζωή του συντρόφου σας. Άτυπα δε ο καθένας ζει τη ζωή του. Η έννοια «μαζί στα καλά και στα κακά» έχει προ καιρού εκλείψει.

Θα σάς προτείναμε να χαλαρώσετε και οι δύο πλευρές και να κάνετε κάτι που θα σάς βγάλει από την  καθημερινότητα.

Ίσως η ρουτίνα και τα προβλήματα της ζωής να σάς κούρασαν. Ίσως πάλι να είχε ο ένας από τους δύο προσδοκίες που δεν υλοποιήθηκαν. Μια ήρεμη κουβέντα και ίσως η βοήθεια από έναν σύμβουλο σχέσεων να ήταν βοηθητική.

Η ιστορία της 45χρονης Άννας δημιουργεί έντονα αρνητικά συναισθήματα:

“Η μέρα που άλλαξε η ζωή μου – Δαρμένη και φοβισμένη με “μάζεψε” η Αστυνομία”

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>