Πώς να αντιδράσω αν το παιδί μου με πιάσει να κάνω σεξ;

SEX

Ερώτηση: Πριν  λίγες ημέρες, μας έπιασε το παιδί μας να κάνουμε σεξ με τον άντρα μου. Μπήκε ξαφνικά ο  τρίχρονος γιος μας στο δωμάτιό μας και δεν προλάβαμε καν να σκεπαστούμε με το σεντόνι.

Δυστυχώς όποτε τρομάζει και βλέπει ένα όνειρο ή διψάει μπουκάρει χωρίς προειδοποίηση και απαιτεί να κοιμηθεί στη μέση του κρεβατιού, ανάμεσά μας.

Δεν έδειξε να καταλαβαίνει τι συνέβη αλλά εμείς στεναχωρηθήκαμε και προβληματιστήκαμε. Πώς θα πρέπει να είναι η αντίδρασή μας;

Πώς να μιλήσουμε στο παιδί μας για το σεξ;

Απάντηση: Αγαπητή φίλη, είναι αρκετά συνηθισμένη η ιστορία σας και τα πράγματα σάς βεβαιώ πως δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα φαντάζεστε.

Μην  αισθάνεστε ενοχή και ντροπή γιατί το ψυχικό τραύμα θα δημιουργηθεί από τη δική σας στάση και αντίδραση και όχι εξαιτίας του περιστατικού.

Καταρχάς θα πρέπει να μάθετε να βάζετε όρια τόσο στον εαυτό σας όσο και στο παιδί σας. Πρέπει να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα του του χώρου σας όπως και του παιδιού σας.

Κατά συνέπεια του μαθαίνετε πως η πόρτα σας θα είναι κλειστή. Πρέπει να καταλάβει ότι με το χτύπημά της θα μπορεί, αφού ακούσει το “ναι”, να μπει μέσα όπως έκανε πάντα.

Μπορεί στην αρχή να σάς πάρει λίγο χρόνο και το παιδί σας να μην το δεχτεί αμέσως. Αυτό όμως δε θα πρέπει να σάς αποθαρρύνει.

Στη συνέχεια ένας ειλικρινής διάλογος με το παιδί σας θα σάς κάνει να αντιληφθείτε τι σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του βλέποντάς σας να κάνετε σεξ.

Είναι μια εξαιρετική αφορμή να του πείτε πως είναι μια πράξη φυσιολογική που εμπεριέχει αγάπη και δεν έχει βία ή πόνο.

Εσείς πρέπει να είστε εξ ίσου διαχυτικοί και ζεστοί μεταξύ σας ως ζευγάρι και να μην σας πτοήσει το περιστατικό.

Η εξομολόγηση φίλης – αναγνώστριας που κυρίως οι… γονείς θα κατανοήσουν!

Αληθινή ιστορία: Ερωτικές περιπτύξεις με… παιδιά στο σπίτι!

Comments

comments