Ακριβά θα πληρώνει τη νύφη όποιος… την εγκαταλείπει στα σκαλιά της εκκλησίας!

Gamos

Aπόφαση του Εφετείου πέφτει σαν «κεραυνός» για εκείνους που ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τη νύφη λίγο πριν ανέβουν μαζί της τα σκαλιά της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η τηλεφωνική ματαίωση κυριολεκτικά «στο παρά πέντε», καθώς και η εγκατάλειψη της νύφης, ενώ είναι έγκυος, αποτελεί σοβαρή προσβολή της προσωπικότητάς της, η οποία «γεννά» σε βάρος του «φυγά» υποχρέωση αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η ξαφνική διακοπή της σχέσης με άρνηση του γάμου λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του, και ενώ έχουν έλθει συγγενείς της μέλλουσας, πλην όμως εγκαταλειφθείσας νύφης, ακόμη και από το εξωτερικό, συνιστά υπαίτια προσβολή της προσωπικότητάς της, για την οποία ο παρ’ ολίγον γαμπρός πρέπει να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση στην παρ’ ολίγον σύζυγό του για την ηθική βλάβη που της προκάλεσε.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», σε μια υπόθεση μάλιστα που ο «φυγάς γαμπρός» γνωστοποίησε στην εγκυμονούσα σύντροφό του την απόφασή του να κάνει πίσω λίγες ώρες πριν από το μυστήριο, το Εφετείο τον ανάγκασε να αποζημιώσει τη γυναίκα που άφησε, με συνολικό ποσό που προσεγγίζει τα 15.000 ευρώ.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>