Πώς η καφεΐνη βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πέους!

kafes

Η αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι ξεκινά από την επίτευξη μιας καλής στύσης. Δυστυχώς όμως πολλοί άνδρες αδυνατούν να πετύχουν μια καλή στύση με αποτέλεσμα να αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τον ανδρισμό τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι άνδρες ηλικίας άνω των 20 που καταναλώνουν από 2 έως 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν ζητήματα στυτικής δυσλειτουργείας και αντιθέτως αυτοί που καταναλώνουν 0-1 φλιτζάνια καφέ την ημέρα το συζητούσαν περισσότερο.

Η καφεΐνη έχει παρόμοιες ιδιότητες με φάρμακα στυτικής δυσλειτουργείας όπως το Viagra, λέει ο γιατρός Run Wang που μελετάει το θέμα στην Καλιφόρνια.

Η εν λόγω έρευνα που έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, τεκμηριώνει όπως θα διαβάσετε πώς η καφεΐνη βοηθά στην καλύτερη και πιο ποιοτική λειτουργία του πέους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Επιστημονικό Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου κι εξέτασε την σχέση ανάμεσα στα πέη και την κατανάλωση καφεΐνης.

Γενικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 18,4% των ανδρών από 20 ετών κι άνω, έχουν στυτική δυσλειτουργία, γεγονός που υποδηλώνει ότι περισσότερο από 18 εκατομμύρια άνδρες επηρεάζονται.

Η καφεΐνη καταναλώνεται περισσότερο από το 85% των ενηλίκων, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες. Συνεπώς, η έρευνα αυτή αφορά πάρα πολλούς άντρες στην Αμερική κι όχι μόνο εκεί.

Η ευεργετική δράση της κατανάλωσης καφέ στο αγγειακό δίκτυο του πέους οφείλεται στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της καφεΐνης και των υπολοίπων συστατικών, κυρίως του χλωρογενικού οξέος που είναι μια πολυφαινόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο καφέ η οποία υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα φρούτα και τα λαχανικά.

Καταναλώνοντας έως 175 mg καφέ τη ημέρα, οι άνδρες μειώνουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας κατά 42%. Με δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ ημερησίως, ο κίνδυνος είναι μικρότερος κατά 39%.

Τώρα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι άντρες που πίνουν μια ή δυο κούπες καφέ την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία.

Τέλος, η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και παχυσαρκία όχι όμως σε ασθενείς με διαβήτη.

Δείτε ακόμη:

13 tips για να δώσετε νέα… διάσταση στη σεξουαλική σας ζωή!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>