Φύγαμε! Πώς να “φτιάξεις” τη βαλίτσα των πασχαλινών διακοπών στο άψε – σβήσε!

Η σωστή προετοιμασία πριν την ετοιμασία της  βαλίτσας των πασχαλινών διακοπών είναι το ήμισυ του παντός! Η προετοιμασία της βαλίτσας γίνεται μέρες πριν.

Πώς θα φτιάξετε τη βαλίτσα των πασχαλινών διακοπών;

Όλα τα tips για να την ετοιμάσετε στο άψε- σβήσε σάς τα έχουμε βρει προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας όσο γίνεται πιο εύκολη.  Πριν την προετοιμασία της βαλίτσας, χρησιμοποιείστε ένα σημειωματάριο όπου θα καταγράψετε για κάθε μέλος της οικογένειας τα πράγματα που θα χρειαστείτε.

Έτσι και δε θα ξεχάσετε τα μισά και δε θα κουραστείτε ασκόπως.

Μπορείτε, αν έχετε μεγάλα παιδιά, να τους διαβάσετε τις λίστες που τα αφορούν ώστε αν διαφωνούν να κάνουν τις προσθαφαιρέσεις τους πριν αρχίσετε να τοποθετείτε τα πράγματά τους στη βαλίτσα.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τη βαλίτσα του ανδρός σας ακόμη και αν τη φτιάχνει μόνος του. Ας μη ξεχνάμε πως η βαλίτσα όταν κλείσει, δύσκολα ξανανοίγει  γιατί όλα θα πρέπει να γίνουν από την αρχή.

Χρήσιμα έγγραφα μέσα στη βαλίτσα των πασχαλινών διακοπών:

Συγκεντρώστε σε ένα φάκελο όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν στις διακοπές. Όπως εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων, χρήσιμα τηλέφωνα καθώς και φωτοτυπίες διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Λίστες για έλλειψη άγχους:

Οργανώστε το πακετάρισμα της βαλίτσας των πασχαλινών διακοπών με λίστες.

Ο συνδυασμός των ρούχων με σεταρισμένα σύνολα-outfits είναι άκρως βοηθητικός.

Το κάνουμε τόσο για εμάς όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Μάλιστα μπορείτε να έχετε ξεχωριστές θήκες για το αγοράκι και για το κοριτσάκι σας όπου βάζετε όλα τους τα μικροπράγματα, όπως κοκαλάκια για τα μαλλιά και εσώρουχα.

Λύσεις για το πακετάρισμα και την τοποθέτηση των αντικειμένων εντός της βαλίτσας:

(δείτε το βίντεο -σας έχει όλες τις απαντήσεις που ψάχνετε).

Για την τοποθέτηση αντικειμένων μέσα στη βαλίτσα χρησιμοποιήστε σακουλάκια τροφίμων με zip, μικρές συσκευασίες καλλυντικών και χαρτί για να μην τσαλακωθούν τα ρούχα. Επίσης πάνινες θήκες ακόμη και μαξιλαροθήκες μπορούν να σάς φανούν χρήσιμες. Η οικονομία χώρου είναι επιβαλλόμενη.

Εκμεταλλευόμαστε έξυπνα κάθε εκατοστό της  βαλίτσας, τόσο για να μπορέσουμε στη συνέχεια να την κλείσουμε με άνεση όσο και για να μην υπάρχουν κενά που θα κάνουν το εσωτερικό να ταλαιπωρείται μετακινούμενο.

Χρήσιμα tips για τη βαλίτσα χεριού:

Βιβλία και παιχνίδια που θα τα χρειαστείτε προκειμένου να απασχολήσετε τα παιδιά τα βάζετε σε μια χειραποσκευή.

Το ίδιο και για χρήσιμα αντικείμενα για ώρα πρώτης ανάγκης όπως αλλαξιά για τα μικρά παιδιά, πάνες, μωρομάντηλα, υγρά φακών επαφής, σερβιέτες και ταμπόν και παυσίπονα. Μη ξεχάσετε ελαφρά πουλοβεράκια και μπουφάν.

Comments

comments