Πώς θα αποκρούεστε τους καυγάδες των διακοπών;

Οι διακοπές είναι για να χαλαρώνουμε και να αλλάζουμε παραστάσεις. Συμβάλουν στο να έρθουμε πιο κοντά, να εξομαλύνουμε το χάσμα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί λόγω βεβαρημένου προγράμματος και φυσικά με την οικογένειά μας να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το χειμώνα. Τι γίνεται όμως όταν ξεκινάμε να πάμε διακοπές με τους καλύτερους οιωνούς και καταλήγουν τελικώς μαρτυρικές; Τι φταίει και οι διακοπές μας μετατρέπονται σε εφιάλτη με εντάσεις και καυγάδες; Υπάρχει τρόπος να το σώσουμε το πράγμα;  Μπορούμε τις κακοτοπιές να τις απαλύνουμε και οι καυγάδες να αποκλημακωθούν; Ναι μπορούμε και παρά την ένταση οι διακοπές μας  με λίγη καλή θέληση και διπλωματία μπορούν να εξελιχθούν σε υπέροχες στιγμές για όλους.

Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες καυγάδων; 

1. Τεχνολογία και Social media: Όλη την ημέρα ο ένας σύντροφος ποστάρει  προορισμούς, βουτιές, τοπία και επικοινωνεί με τους φίλους. Αντί δηλαδή να απολαύσει την στιγμή κυνηγάει την επιβεβαίωση και το σχολιασμό.

2. Η αλλαγή περιβάλλοντος και το άγχος του ό,τι πρέπει να δεις και να τα κάνεις όλα σε μικρό διάστημα: Γίνεται ένας αγώνας ταχύτητας και όχι απόλαυσης με αποτέλεσμα να υπάρχει κούραση, εκνευρισμός και πρόγραμμα που πρέπει να τηρείται ευλαβικά. Οι διακοπές είναι ακριβώς το αντίθετο και είναι η στιγμή ιεράρχησης των υποχρεώσεων και της αντικατάστασής τους με τα “θέλω” μας.

3. Αλλαγή κρεβατιού και συνηθειών: Πολύ μαλακό κρεβάτι, σκληρό στρώμα, ζέστη, ντους που δεν τρέχει πολύ νερό κλπ.  Ναι, οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολες αλλά βοηθάει το να σκεφτούμε πως δεν είναι για πάντα.
4. Έκτακτα έξοδα: Πριν τις διακοπές έχετε αποφασίσει πώς θα ξοδέψετε ένα συγκεκριμένο κονδύλι. Στην πράξη όμως βλέπετε πως αυτό είναι αδύνατον. Πώς να στερήσεις σε ένα παιδί ένα παγωτό, στη γυναίκα σου ένα ποτό, ξαπλώστρες ή θαλάσσια παιχνίδια; Κρατιέσαι να μη ξεφεύγεις από τα συμφωνηθέντα αλλά γίνεται; Καλό είναι προ το διακοπών να έχετε υπολογίσει 100-200€ για έκτακτα έξοδα. Άλλωστε καλύτερα να στριμωχτείτε το χειμώνα παρά στις διακοπές. Οι κακές αναμνήσεις θα σάς στοιχειώνουν όλο το χειμώνα. Αξίζει;

5. Έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Και τι έγινε;  Ο ένας μπορεί να κάνει τα χατίρια του άλλου. Κόψτε κάτι εσείς από τις επιθυμίες σας να κόψει και η άλλη πλευρά από τις απαιτήσεις της και όλα έχουν τη λύση τους.

Η καλή διάθεση, το χιούμορ και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι το παν!

 

 

 

 

Comments

comments