Πώς θα μιλήσεις στον πρώην σου για τη νέα σου σχέση!

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που έχουν όλα τα ζευγάρια όταν χωρίζουν είναι να δείξουν στον πρώην σύντροφο πως προχώρησαν τη ζωή τους. Ο καθένας παίρνει το δρόμο του και η ζωή συνεχίζεται για όλους.

Πώς όμως θα μιλήσεις στον πρώην φίλο σου για τη νέα σου σχέση και όσα σε απασχολούν; Τι γίνεται αν εσύ το ξεπέρασες και η άλλη πλευρά προσπαθεί να ερμηνεύσει από τα λεγόμενά σου ή τις πράξεις σου τι σκέφτεσαι ή αν θα υπάρξει επανασύνδεση;

Πώς μπορείς να βρεις τις ισορροπίες και η σχέση σου με τον πρώην ή την πρώην να είναι αρμονική;

Κατ’ αρχάς αυτό δε γίνεται με τη μια. Θέλει χρόνο, υπομονή και διπλωματία. Δεν είναι σωστό να πληγώνουμε τους γύρω μας γιατί τους αγαπήσαμε και μάς αγάπησαν και θα αποτελούν για πάντα ένα κομμάτι αναπόσπαστο της ζωής μας.

Μη ξεχνάμε άλλωστε πως μπορεί να υπάρξουν και αμήχανες καταστάσεις καθώς κάποια ερωτήματα δεν είναι τόσο αθώα όσο αρχικά φαντάζουν. Μπορεί να κρύβουν προσδοκίες   και σκέψεις που εσένα δε σου περνούν καν από το μυαλό.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα: 

Κλασσική ερώτηση που κάνουμε όλοι μας.

Σου έχω λείψει; Πώς περνάς;

Εκεί ξεκινούν τα δύσκολα. Να πεις την αλήθεια, να πεις ψέματα ή τη μισή αλήθεια;

Εκεί δεν υπάρχει αλήθεια 100%. Τη λες κατά το ήμισυ χωρίς να σπέρνεις την περίπτωση επανασύνδεσης.

Προσπαθείς να απαντάς φιλικά και με ηρεμία χωρίς να πετάς κακίες , μπηχτές και συγκρίσεις.

«Τι ήταν αυτό που σε έκανε να θέλεις να τελειώσεις τη σχέση μας; Σε τι φταίω;

Είναι βέβαιο πως για να τελειώσει άδοξα μια σχέση κάποιος έκανε κάτι «λάθος». Θα το έχετε συζητήσει αρκετές     φορές και προφανώς θα έχετε βρεθεί σε αδιέξοδο. Εδώ χωρίς να θυμώσεις λες με απόλυτη ειλικρίνεια την αλήθεια. Η ερώτηση είναι φανερό πως κρύβει αγωνία και διάθεση επανασύνδεσης. Αν πιστεύεις πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία η σχέση κάτω από νέες βάσεις έχει καλώς.

Είναι καλύτερος/η από μένα στο sex;

Η ερώτηση είναι αδιάκριτη. Σταθερά λες πως αυτό δεν τον/την αφορά και το κόβεις μαχαίρι.

«Έλα να τα ξαναβρούμε»: 

Μπορεί ο χρόνος να μας κάνει να σκεφτούμε τα λάθη μας και πράγματι να επανορθώσουμε. Όμως, ο άνθρωπος δεν αλλάζει.Αυτό σημαίνει πως αν αυτά που σε ενοχλούσαν είναι στοιχεία του χαρακτήρα του πιθανώς να επαναληφθούν.

Όπερ σημαίνει πως αν αποφασίσεις να δώσεις δεύτερη ευκαιρία το κάνεις αφού έχεις σκεφτεί την πιθανότητα της παταγώδους αποτυχίας.

 

 

 

 

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>