Θαυματουργά Tips: Πώς θα σώσεις τα φαγητά σου από την ολική καταστροφή!

kouzina

Όσο καλή νοικοκυρά και να είσαι υπάρχουν στιγμές που συμβαίνουν ατυχήματα στην κουζίνα που μπορούν και το πιο νόστιμο φαγητό να το καταστρέψουν.

Πώς θα σώσεις τα φαγητά σου από την ολική καταστροφή; Όλα τα tips που θα χρειαστείς για να μην τα πετάξεις..

Για να δούμε τα πράγματα ανά περίπτωση:

Αν σου ράγισε το κέικ
Διόρθωσε το όπως μπορείς και βάλε το στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

Αν σου χυλώσανε τα ζυμαρικά
Σώταρε τα σε ελαιόλαδο και τρίψε λίγο τυρί από πάνω.

Αν παράβρασες τα λαχανικά
Μην τα πετάξεις, χρησιμοποίησε τα για κάτι άλλο (σούπα, κτλ)

Αν σου στέγνωσε το κρέας
Ρίξε μερικές κουταλίές γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος και άσε το σε μια κατσαρόλα με κλειστό καπάκι. Σε μερικά λεπτά θα είναι όσο ζουμερό πρέπει.

Αν σου έπεσε πολύ λεμόνι
Βάλε λίγη ζάχαρη ή 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα.

Κάηκε το φαγητό; Δες πώς θα το σώσεις!
Μεταφέρουμε το μη καμμένο φαγητό σε νέα κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Έτσι, καταφέρνουμε να μην μυρίζει καμμένο το φαγητό.

Στην κατσαρόλα με το καμένο ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό με υγρό πιάτων, και το αφήνουμε μερικές ώρες, έτσι ώστε να καθαρίσει πιο εύκολα.

Πολύ αλμυρή σάλτσα
Μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την πολύ αλμυρή σάλτσα είναι η ωμή πατάτα: κόψτε σε φέτες μία ωμή πατάτα και ρίξτε την μέσα στη σάλτσα την ώρα που μαγειρεύεται. Θα τραβήξει αρκετά το αλάτι και τα υγρά αλλά προσοχή, δεν πρέπει να στεγνώσει η σάλτσα σας – ίσως χρειαστεί να ρίξετε λίγο νερό.

Στεγνά αλλαντικά
Για να μαλακώσουν τα αλλαντικά, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγα λεπτά σε ένα μπολ με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και, αφού τα κλείσετε σε αεροστεγές μπολ, αποθηκεύστε τα και πάλι στο ψυγείο

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>