Σεξ με τον πρώην σου: Γιατί υποκύπτεις στον πειρασμό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε βάζουν στον πειρασμό να κάνεις σεξ με τον πρώην σου. Όλοι ξέρουμε φυσικά πως δεν αποτελεί και την καλύτερη ιδέα γιατί είναι ψυχοφθόρο, στη συνέχεια. Αν και λογικά το γνωρίζουμε γιατί συναισθηματικά πέφτουμε στην παγίδα και υποκύπτουμε στον πειρασμό; Μπας και φταίει η οικειότητα;

Το γεγονός πως σηκώνεις το τηλέφωνο και  έρχεται τρέχοντας στο κρεβάτι σου; Μήπως γιατί μετά από μια απογοήτευση είναι η μοναδική λύση γιατί αποτελεί δίχτυ ασφαλείας;  Όποιες και να είναι οι αιτίες θα τις αναλύσουμε και θα τις σχολιάσουμε χωρίς φόβο και πάθος σαν φιλενάδες.

Ας δούμε τους λόγους που υποκύπτουμε στον πειρασμό :

– “Κύκνειο άσμα”:

Κάτι σαν αποχαιρετιστήριο ή ως ευχαριστώ για όσα ζήσαμε μαζί. Άλλωστε πάντα ο ένας από τους δύο εκμεταλλεύεται την κατάσταση προσπαθώντας μέσω του σεξ να προκύψει επανασύνδεση.  Πρόσεχε όμως γιατί αν εσύ είσαι αυτή θα πονέσεις διπλά!

Εύκολη λύση:

Κάτι ανάλογο με τον ντελιβερά που σου φέρνει τα σουβλάκια όταν πεινάς. Η σεξουαλική πείνα θέλει χόρταση.  Πού να ψάχνεις αλλού; Εμπιστευόμαστε το γνωστό και το σίγουρο. Καμία δυσάρεστη έκπληξη αφού ξέρουμε τους όρους του παιχνιδιού από πριν.

Χάνετε και οι δύο χρόνο:

Ναι στιγμιαία νιώθεις πως δεν είσαι μόνη σου. Πως θα έχεις τη σωματική επαφή, μια αγκαλιά και ένα φιλί. Όμως σε αυτή την περίπτωση χωρίς να το καταλαβαίνεις πέφτεις σε “χειμερία νάρκη” γιατί απλά δε ψάχνεσαι.  Κρίμα δεν είναι να μένεις σε μια κατάσταση “νεκρή”;

Ο πόνος έρχεται και σου πνίγει τα σωθικά: 

Μετά το κρεβάτι  ενδέχεται αν εσύ είσαι η “παρατημένη” να νιώσεις εξαπατημένη και πιο μόνη. Σου αξίζει; Είναι ένας φαύλος κύκλος με πολύ πόνο και δάκρυα.

-Ο άντρας εν προκειμένω, αν είναι αυτός που σε άφησε, θα συνεχίσει να ψάχνεται: 

Η διπλή λοιπόν απόρριψη αφού ξέρεις πως θα βγει στο κυνήγι της επόμενης θα σε διαλύσει. Τι φαντάζεσαι δηλαδή πως έχετε δεσμό; Αφού αμέσως μετά εξαφανίζεται ή σου στέλνει μηνύματα απλά και μόνο για να διατηρήσει συμφεροντολογικά επαφή.

Μήπως να το ξανασκεφτείς και να προσπαθήσεις να πνίξεις τον καημό σου στις φίλες σου, στο κουτάβι σου, στα ψώνια ή ακόμη καλύτερα στη δουλειά σου; Τουλάχιστον φιλενάδα ένας τομέας να πηγαίνει καλά στη ζωή σου.

Προσπάθησε να ανασυγκροτηθείς και να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν έκλεισες ως  γυναίκα. Τα ωραία τώρα αρχίζουν!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!